Visa alla bilder

Mercedes-Benz 350 SL — 1972

Svenskrenoverad SL med med tolkningar och inspiration från marin yachting, italiensk sportvagnsfeeling och svensk stance-kultur med en viss prestanda-ambition. Bland annat.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Egen och stolt tolkad SL som kräver en bestämd smak av sin ägare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13159
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Egen och stolt tolkad SL som kräver en bestämd smak av sin ägare."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 1981 som en het Bobby-i-Dallas-Merca. Runt millennieskiftet renoverades bilen och tolkades personligt av en Dan Ljusnefors, stolt förkunnat med en mässingsskylt på instrumentpanelen. Det är osäkert om denne Dan har varit ägare till bilen, utan har kanske bara utfört jobbet åt dåvarande ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1981-03-09 
 • Avläst mätarställning
  198 000 km 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Guldmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den lilla V8:an ger tillräckligt med cruisande kraft för biltypens ändamål, och den 3-stegade automatlådan är ersatt med en nyare 4-stegad. Det ger bilen ett lite piggare uppträdande och för en effektivare förbränning har bilen utrustats med en tidig elektronisk tändning från amerikanska MSD Performance.

 • Skick interiör:

  Inredningen är det som sticker ut mest på den här bilen. Mannen med namnet på mässingsplaketten i bilen hade en faiblesse för bruna jordtoner, skinn och guld, och det går igenom på säten och paneler. Den exklusiva träratten är en vintage Momo Moretti som är högt värderad och åtråvärd bland många. Utrymmet för baksätet saknar matta och någon form av ljudanläggning har tidigare härbärgerat här. Vidare saknar bagageutrymmet även det en heltäckande matta, men att fixa ett matchande mattset till den här bilen bör inte vara någon svår uppgift.

 • Skick exteriör:

  Den guldfärgade lacken är förmodligen lagd i samband med renoveringen och det finns några blåsor och märken efter efter 20 års användning. Bilen har någon form av sänkningssats och behöver extra uppmärksamhet vid passering av garagetrösklar och dylikt. Suffletten fungerar fint, men har några små revor och sömmar att titta till. En original hardtop i normalslitet skick ingår, lackerad i brun metallic som matchar sufflettens färg. Notera även den ovanliga placeringen av en antenn under bakre stötfångare.

 • Skick helhet:

  En individuell SL med en lite extravagant smak i ett lagom bruksvänligt och trevligt skick. Fixa mattorna och höj den till en lite mera fartguppsvänlig höjd om du har den smaken, eller addera till flera detaljer för att accentuera utförandet ytterligare. I den bemärkelsen behöver man behöver inte vara så rädd om originaliteten och det ger en extra dimension och möjlighet i Mercedes SL R107-ägandet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-07-01
Ursprungsbesiktning: 1981-03-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1981-06-03
Senast godkända besiktning: 2019-07-22 
Besiktigad tom: - 2021-07-31
Skattebefria: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG