Visa alla bilder

Ford T Touring — 1926

En T-Ford i ett härligt bra bruksskick. Den behöver startas upp efter en längre tids stillestånd.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Att köra en gammelbil på vägar som den var avsedd för är en härlig känsla som alla borde få uppleva. Jag skulle vilja ha en för att köra med i olika väderlekar bara för att få uppleva hur de tidiga motoristerna hade det."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12865
BOLLNÄS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford T Touring?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Att köra en gammelbil på vägar som den var avsedd för är en härlig känsla som alla borde få uppleva. Jag skulle vilja ha en för att köra med i olika väderlekar bara för att få uppleva hur de tidiga motoristerna hade det."

Beskrivning

Detta är näst sista årgången av T-Forden. Här i en öppen fyradörrarsmodell. Den är renoverad någon gång. Klädseln är inte av skinn utan av vinyl. Fotstegen har någon form av kork/plastmatta istället för original gummi.

Det finns troligen ingen annan bilmodell som haft så stor betydelse för bilismens spridning. En T-Ford lämnade sammansättningsbandet var 24:e sekund, vilket medförde att priset sjönk. År 1908 kostade bilen 850 dollar, men 1927 hade priset sjunkit till 250 dollar. T-Forden har kallats "Bilen som satte världen på hjul". Grundmodellen tillverkades från 1908 till 1927 och ersattes av modell A, (A-Forden). Det byggdes c:a 15 miljoner T-Fordar mellan 1908 och 1927 vara runt 50 000 importerades till Sverige.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1926/1926 
 • Första registreringsdatum
  1980-05-20 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad på många år. Motorn går runt.

 • Skick interiör:

  Bra skick. Glas trasigt på amperemätaren.

 • Skick exteriör:

  Bra bruksskick med lite repor och skav. Förnicklingen på kylaren är sliten. Lacksprickor bakom höger framskärm, se bild.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra bruksskick som inte varit startad på många år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1983-11-23
Ursprungsbesiktning: 1980-05-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-05-20
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Johan Ålander
Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom två veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG