Visa alla bilder

Ford Focus RS 2.0 — 2003

En lågmilad prestanda Ford i ett mycket bra skick. Dessa är numrerade och detta är nr 4151 av 4501 byggda.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En våt dröm för bilnörden för snart 20 år sedan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
182 100SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12868
BOLLNÄS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Focus RS 2.0?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En våt dröm för bilnörden för snart 20 år sedan."

Beskrivning

Denna Ford Focus RS har sålts av nuvarande ägare ny och sedan stannat i dess familj sedan dess. Den har inte varit i trafik på några år men är nu uppstartad.

Toppfart 232 km/h och 0-100 km/h gick på 6,4 sekunder. Nypris 2003 c:a 300 000 kr.
Produktionsmodellen visades första gången på Geneve salongen 2001. Den byggdes mellan oktober 2002 och november 2003. 4501 exemplar tillverkades i Saarlouisfabriken i Tyskland varav de flesta, 2147, levererades till Storbritannien.

En aktiv diff från Quaife tar hand om alla ystra hästkrafter innan de hamnar på asfalten. Förutom denna hade RS:en Brembo bromsar, Garrett GT2560LS turbo, sänkt med 25 mm samt 65 mm bredare spårvidd

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2003-06-06 
 • Avläst mätarställning
  40350 km 
 • Kw / hk
  158 / 215 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/alcantara 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lågmilare som varit avställd en tid. Behöver uppstartsserivce.

 • Skick interiör:

  Mycket fin.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin förutom liten buckla på motorhuven samt en skada på spoilern.

 • Skick helhet:

  En mycket fin bil som har några få skador men stor potential.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2009-08-31
Ursprungsbesiktning: 2003-06-05 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2004-06-30
Senast godkända besiktning: 2011-03-22
Besiktigad tom: - 2012-01-31
Årsskatt: 3132 kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Ford Focus RS ( Rally Sport) är en upphottad version av Fords ST-modeller. Ford Focus RS har detaljer tagna direkt från WRC-bilen. Större turbo, bromsar, styvare chassi och en bredare hjulbas. Den första RS-modellen tillverkades 2003 och hade en 2-liters Duratec-motor med 215 hk. De nya RS-modellerna 2009 har samma motor som ST-modellen gen 2. Vilket var Volvos T5 på 2.5 liter. Däremot hade Focus RS 2009 nya kamaxlar, omarbetat insug, topplock och en större turbo som gav ut 305 hk.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Johan Ålander
Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom två veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG