Visa alla bilder

Ford F500 brandbil V8 — 1957

Underbar tuff brandbil som stått på Grums brandstation till 1995. Bara körd 970 mil sedan ny.
Bra skick, men behöver startservice och rengöring.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen har stått i kallgarage och svällt lite i någon träram i en dörr, och är mycket dammig. Tekniskt sett är den i bra skick och bör bli körduglig med enkla medel. Den behöver en rengöring och förvaring i varmgarage en tid för att träramar skall torka/krympa något, så skall alla dörrar fungera igen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
57 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13133
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford F500 brandbil?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen har stått i kallgarage och svällt lite i någon träram i en dörr, och är mycket dammig. Tekniskt sett är den i bra skick och bör bli körduglig med enkla medel. Den behöver en rengöring och förvaring i varmgarage en tid för att träramar skall torka/krympa något, så skall alla dörrar fungera igen."

Beskrivning

Denna härliga, fina brandbil, slangbil, har gått i Grums kommun fram till 1995, då den köptes av en av männen bakom Arvika fordonsmuseum. Underbart orört originalskick, och bara körd 966 mil sedan ny. Brandbilar står ju standby i brandstationers garage och körs bara kortare sträckor under utryckning i närområdet. Därför och med hänsyn till bilens fina skick (särskilt invändigt)bedömer vi att mätarställningen kan stämma. Dessutom sköts de minutiöst. Denna bil har stått undanställd i 25 år, men startats upp med jämna mellanrum, dock inte de senaste fem åren.
Den har alla brandslangar och till och med original vattenkanna kvar i bakre skåpet och en del utrustning i övriga skåp, plus stegarna på taket. Den behöver en startservice, nya batterier och översyn av bromsarna, sen bör den fungera igen. Vi har kört en likadan bil tidigare och de går riktigt bra, med underbart ljud från den fina V8-motorn.
Som anmärkning vill vi säga att skåpets dörrars träramar har svällt på några ställen, så de är svåra att stänga och öppna. Det beror på att den stått kall i en oisolerad hall den senaste tiden, och detta bör gå tillbaka om den får stå i varmgarage ett tag. För övrigt är karossen i fint skick, inga anmärkningsvärda rosskador, och ej heller röta i trädelar, vad vi kunnat se. Nyckel saknas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1958-05-12 
 • Avläst mätarställning
  9660 km 
 • Kw / hk
  138 / 188 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej körd på fem år, men bara körd 966 mil sedan ny.

 • Skick interiör:

  Mkt fin.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick.

 • Skick helhet:

  Bättre än normalt men behöver teknisk genomgång.

Fakta om modellen

Denna bil fick brandstationen i Värmländska Grums i maj 1958. En jättemodern brandbil då, som fyllde sin funktion i mer än tre decennier, ja nästan fyra, innan den blev samlarbil.Tuff design som fortfarande går hem. Kul som den är men också lämplig för ombyggnad om man så önskar.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG