Visa alla bilder
Visa film

BMW 635 CSiA — 1986

BMW:s åttiotalscoupé i ett använt, men välvårdat skick. Omtyckt för sin klassiska coupéform och raka maskinkommunikation som bara en sådan motorkonfiguration kan ge.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig 635:a med en lite ovanligare, programstyrd, automatlåda. Intressant för den teknik-historikintresserade BMW-entusiasten. Lagom och ärligt finsliten med en inredning som känns fräschare än vad körsträckan anger."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
154 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13176
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 635 CSiA?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig 635:a med en lite ovanligare, programstyrd, automatlåda. Intressant för den teknik-historikintresserade BMW-entusiasten. Lagom och ärligt finsliten med en inredning som känns fräschare än vad körsträckan anger."

Beskrivning

Normalt åttio- och nittiotalsanvänd med i snitt 1 200-1 300 mil per år fördelat på 22 stycken brukare, inklusive handlare och leasingföretag, fram till 1998. Det går säkert att göra mer research på denna brokiga samling tidigare ägare, men vi koncentrerar oss på de senaste 22 åren då två vänner och BMW-entusiaster har delat på vårdnaden i 12 respektive 10 år. Under dessa år har bilen bara rullat runt 3 000 mil. Den nuvarande ägaren har kört 2 000 av dem. Den har sommarbrukats och stått i varmgarage under de två BMW-vännernas ägande och har under deras vingar varit omhändertagen på ett välvårdat vis. Instruktionsbok finns, men inte någon servicebok.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-06-27 
 • Avläst mätarställning
  182273 km  
 • Kw / hk
  160 / 218 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn, Cardinal Red 
 • Färg
  Silver, Polaris Metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den raka sugmotorsexan med en karaktäristisk känsla och ljud var ett tydligt kännetecken för bilarna från BMW på den här tiden, och så är det förstås på det här exemplaret också. Lite ovanligare var det nog att coupéerna utrustades med automatlåda, och i synnerhet en av dessa tidiga varianter med olika körprogram. Bilen var i original skodd med de speciella Michelin TRX-däcken som krävde speciella fälgar. Dessa däck blev väldigt dyra med tiden och utvecklingen sprang förbi och ifrån dem. Därför sitter det tidstypiska Hartge-fälgar på bilen, och med en annan högre däckprofil kan bilens stance – dess stående utseende – förändras och förbättras, beroende på smak. Och i bakluckan ligger det ett orört TRX-däck monterad på en originalfälg, nästan som en liten kuriosainstallation gömd i bilens inre.

 • Skick interiör:

  Fin, fräsch och osliten läderinredning. Även om bilen har haft många ägare, har de alla varit av den vårdande typen. Alla elektriskt styrda funktioner fungerar fint, inklusive taklucka och luftkonditionering.

 • Skick exteriör:

  Lacken är välvårdad och är i stort sett original, men har förstås fått sina små märken genom åren; något litet på tanklocket, på huven och en liten bättring på bakluckan vid emblemet. I övrigt har bilen klarat sig väldigt bra från rostangrepp, inga skador eller anmärkningar på alla klassiska ställen på karossen.

 • Skick helhet:

  En svensksåld 635:a i ett fint, trevligt och representativt skick tillhör de lite mer exklusiva, men ändå överkomliga, youngtimers på samlarbilsmarknaden idag. Vacker som få, och det här exemplaret har en skön potential till ett fortsatt välvårdande entusiastbilsägande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-23
Ursprungsbesiktning: 1986-06-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1986-06-27
Senast godkända besiktning: 2020-06-29
Besiktigad tom: - 2022-06-30
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 24

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG