Visa alla bilder
Visa film

BMW 2000 CS — 1970

Ett ovanlig coupé i ett lika ovanligt som pedantiskt välskött och oskruvat originalskick. Det skicket på en använd bil som alla entusiaster önskar att finna.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett talande och bra exempel på en bil som har används försiktigt, men som har vårdats ännu bättre."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
280 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12597
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 2000 CS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett talande och bra exempel på en bil som har används försiktigt, men som har vårdats ännu bättre."

Beskrivning

Samma ägare i Göteborg i över 40 år och en extremt välvårdad BMW. De senaste 20 åren har den brukats mycket sparsamt, men ändå motionerats lite varje år. Sådant som gamla bilar tycker om. Motion och omhändertagande. Varmgarage. Nytvättade lakan över bilen vid förvaring. Allt är rätt.
Dessa fyrcylindriga coupéer från BMW var föregångare till den mer omtalade coupén med internbeteckning E9, de sexcylindriga sportcoupéerna som idag har en ikonstatus med mycket motorsporthistoria, vackra drömmar och designberömmelse.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-02-17 
 • Avläst mätarställning
  123150 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  De dubbla Solex-förgasarna kräver sin kunniga justering och de här båda är väl intrimmade. Bilen har en härligt mekanisk kommunikation som var lika bra då den var ny som den är nu.

 • Skick interiör:

  Skinnet i stolarna är mjukt och följsamt, mattor och träpaneler är i härligt fint skick och innertaket har bara en lätt missfärgning på ett par ställen från fabrikens lim.

 • Skick exteriör:

  Otroligt välvårdat yttre med lack och krom i vackert originalskick. Takluckan öppnar och stänger med precision och listerna är hela. Två små märken finns i lacken; ett på bakluckan till vänster och ett i framkant på högerdörren.

 • Skick helhet:

  En ytterst välrenoverad bil kan aldrig förmedla det som den här bilen berättar, hur väl genomförd den renoveringen än må vara. En BMW 2000 CS i ett så här orört och välskött originalskick bör värderas högre än en originalrenovering som är utförd utan ekonomiskt tak.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-11-13
Ursprungsbesiktning: 1970-02-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1970-02-17
Senast godkända besiktning: 1991-10-31
Besiktigad tom: - 1993-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG