Visa alla bilder

Volvo S80 Jubileum, nr 13. "Kunglig bröllopsbil" — 2010

Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westlings bröllop firades 17-19 juni 2010. Hovet beställde 85 specialdesignade bilar av Volvo S80 för att transportera bröllopsgästerna, med chaufför, detta är nr. 13.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Unik bil för Volvosamlare. Mycket fint skick, inga särskilda anmärkningar och låg körsträcka.. Endast lite stenskott. Trevlig att köra trots den lilla motorn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12340
ALINGSÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo S80 Jubileum, nr 13.?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Unik bil för Volvosamlare. Mycket fint skick, inga särskilda anmärkningar och låg körsträcka.. Endast lite stenskott. Trevlig att köra trots den lilla motorn."

Beskrivning

Bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling firades den i juni 2010 och kungligheter från hela världen deltog i festligheterna. Hovet hyrde 85 bilar av Volvo för att transportera bröllopsgästerna. En så stor och viktig händelse som ett kungligt bröllop är också en logistisk utmaning. Gäster anländer från hela världen och ska transporteras till och från sina hotell men också mellan olika aktiviteter under de tre dagarna.Redan tidigt under bröllopsförberedelserna inleddes ett samarbete som innebär att Volvo Personvagnar hyrde ut specialdesignade Volvobilar till hovet under festligheterna. Modellerna som kördes vid bröllopsfirandet var Volvo S80 och Volvo V70.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2010/2010 
 • Första registreringsdatum
  2010-06-01 
 • Avläst mätarställning
  77249 km 
 • Kw / hk
  80 / 109 
 • Drivmedel
  Diesel 1,6 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fullservad och låg körsträcka, inga anmärkningar.

 • Skick interiör:

  Likvärdig med ny.

 • Skick exteriör:

  Normalt välvårdad och fin. Endast några smårepor och stenskott.

 • Skick helhet:

  Bästa samlarskick. En unik bil med en spännande historia.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-05-30
Ursprungsbesiktning: 2010-05-19 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2010-06-01
Besiktigad tom: 2019-02-18
Senast godkända besiktning: 2020-04-30
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: 1520 SEK
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Efter krav från Hovet var samtliga bilar är av den bränslesnåla DRIVe-versionen med en utsläppsnivå av koldioxid på under 120 gram per kilometer. Bilarna beställdes vitlackerade i Ice White och fick ett emblem med den officiella bröllopsseriens sigill på sidorna. Sigillet kom också att finnas på nackstöden som på förarplats är numrerade. Bilarna utrustades med en exklusiv mjuk läderklädsel och ett mönster med sigillet finns även på andra detaljer, till exempel på instegslisten. Designen är särskild framtagen och godkänd av brudparet och efter bröllopet skulle bilarna säljas på den svenska marknaden.
Vigseln mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling ägde rum den 19 juni 2010 och direktsänd av Sveriges Television. Runt 500 miljoner tv-tittare beräknades följa bröllopet och mellan 2 000-3 000 journalister rapporterade från högtidsdagen. Bröllopsbilarna fick mycket uppmärksamhet och blev snabbt sålda till Volvo-entusiaster och samlare.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e november 2019.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG