Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen T2 Kleinbus — 1978

Före detta transportbuss för sjukhus och sedan skogsbolag. Lite körd, orenoverat orginalskick. behöver service och bilprovning.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt hel och orörd VW-Baywindowbuss, småskador och mindre rostfläckar finns dock. Ytrost under mattorna invändigt. Torra gummilister. Orört originalskick, bara körd 11000 mil. Handlingar finns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
57 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10598
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen T2 Kleinbus?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt hel och orörd VW-Baywindowbuss, småskador och mindre rostfläckar finns dock. Ytrost under mattorna invändigt. Torra gummilister. Orört originalskick, bara körd 11000 mil. Handlingar finns."

Beskrivning

Bilen togs ut i på VW i Kiruna 1978-09-28 och användes av Kiruna sjukhus för lokala persontransporter i nio år, fram till 1987. Då byttes den in av VW handlaren och köptes sedan av ett skogsbolag i Kalix som hade den som reservbil för serviceresor fram till år 2000. Härefter har bilen använts i Norrbotten som semesterbil tills den kom till Göteborg 2017. Bilen har bara gått knappt 11400 mil och är i normalt bruksskick. De första åren stod den inomhus, så den har klarat sig bra från rost. Jättefin undertill, men lite ytrost finns invändigt under mattorna. Lacken är original och på sidan nertill finns bättringar, särskilt framför bakhjulen. Bilen har stått avställd i tre år och behöver service samt köras till bilprovningen. Startar dock lätt och går fint, se film. Utrustad med dragkrok och Ebersprächer värmare, som vi dock ej provat. Invändigt har den två framstolar och mellan dessa passage (Walk through) baköver. Original baksäten saknas (försvann när den var servicebil). Ett icke original, utan bälten sitter dock längst bak. Bilen är reggad som lätt lastbil, för 2 pers och mycket lämplig att inreda som campingbuss.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-09-25 
 • Avläst mätarställning
  11304 mil 
 • Kw / hk
  52 / 70 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar normalt i motor och växellåda, men behöver service.

 • Skick interiör:

  OK, säten bak saknas, småskador på innertak.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick för orenoverad bil.

 • Skick helhet:

  Normalt bruksskick.Trevlig bil som den är eller bra grund för uppsnyggning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-09-13
Ursprungsbesiktning: 1978-09-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1978-09-25
Besiktigad tom: 2018-08-31
Senast godkända besiktning: 2016-08-12
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

VW bussen, som också kallades typ 2 (Bubblan var typ 1) kom i ny förbättrad (T2) version 1968, med välvd framruta, mer plats framtill, bättre fram- och bakvagn och större sidorutor. Denna modell kallas för Bay-window utomlands på grund av sin välvda framruta. (Föregångaren kallas T1, splitwindow). T2 modellen kom att uppdateras under åren och byggdes i tolv år fram till 1980, då den ersattes av efterföljaren T3, (som kallas för fyrkantsbussar). Denna buss är av näst sista årsmodllen (sk. Late-Bay) som känneteckns av 1,7 liters insprutningsmotor. Idag är dessa T2 bussar eftertraktade hobbybilar världen över och används till semesterresor, camping, bröllopskörningar och event. T2 Bussen är mycket mer lättkörd och bekväm än föregångaren, T1, så den har ökat mycket i popularitet och värde de senaste åren.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på telefon 031 - 93 33 31 eller till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13
Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e november 2019

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG