Visa alla bilder

Rolls-Royce Silver Shadow (Högerstyrd) — 1975

Har ingått i stor bilsamling, använd som event- och bröllopstaxi. Nämnas kan att artisten Prince åkte runt i denna bil med vänner och chaufför vid sin sista spelning i Stockholm. Fint skick

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har stått stilla i fem år, ser bra ut och går på startgas men behöver service och koll av bränsle tillförseln. Lacken har fläckar och klarlacksläpp."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12016
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har stått stilla i fem år, ser bra ut och går på startgas men behöver service och koll av bränsle tillförseln. Lacken har fläckar och klarlacksläpp."

Beskrivning

Kaross tillverkad av Jack Barclay LTD. Sista året med de eleganta smala kromade stötfångarna. Bilen importerades från England 1985 och har de senste åren tillhört en stor bilsamling i Stockholm. Hel och fin utsida. Lätt smutsad insida, skinnklädeln. Vi bedömer att bilen gått cirka 20.000 mil. Ingen rost men lite klarlacksläpp finns. Fin helhet trots detta.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1985-08-19 
 • Avläst mätarställning
  14265 miles 
 • Kw / hk
  250 / 340 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helläder 
 • Färg
  Brun/Champagne 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen använd till event-körningar 2011-2013, därefter undanställd. Går på startgas men behöver nytt batteri samt service/genomgång innan den kan brukas. Milesmätaren indikerar 14265 miles och har troligen gått runt ett varv, vi bedömmer totala körsträckan till ca 20 000 svenska mil.

 • Skick interiör:

  Välvårdat bruksskick. Lätt smutsad skinnklädsel, valnötsträ.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin utsida, champange och kopparmetallic. På champangelacken, som är upptill, finns prickar/sprickor i klarlack som ej är polerbara. Ej rost. Äldre omlackering så hållt sig bra. Fint krom framtill, prickar på krom baktill.

 • Skick helhet:

  Fin kaross och lack i bruksskick. Fin passform på dörrar och alla detaljer. Nya däck. Behöver service för att åter bli en fin entusiastbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: itrafik 2011-06-27
Ursprungsbesiktning: 1985-08-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-08-19
Besiktigad tom: 2015-07-31
Senast godkända besiktning: 2013-07-05
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Silver Shadow var Rolls storsäljare och är alltjämt en drömbil för många, överallt världen. En klassiker med högsta kvalitet, som också är fin att köra. Kraftfull motor, fin inrening och elegant kaross.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e november 2019.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG