Visa alla bilder

MG MGB GT Coupé — 1973

Orenoverad, mycket fräsch MGB GT som levt ett lugnt liv i Kalifornien. Har bara gått 26 000 miles – cirka 5000 mil. Har aldrig varit rostig eller skadad och går fint.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Går som en sportbil, kul att köra – fint skick men orörd något solblekta lack, fin originalinredning och de smala tidiga kromade stötfångarna. Behöver en maskinpolering för att bli riktigt snygg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
64 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11099
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MGB GT Coupé ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Går som en sportbil, kul att köra – fint skick men orörd något solblekta lack, fin originalinredning och de smala tidiga kromade stötfångarna. Behöver en maskinpolering för att bli riktigt snygg."

Beskrivning

Bilen är såld ny i Kalifornien och gått där till 2017. Ovanligt fint skick eftersom bilen är orörd och fräsch i alla detaljer. Originalkulör i riktig 1970-tals orange. Motorn varvar skönt, med dubbla SU förgasare som original och bilen ligger bra på vägen. Ägaren i USA nyttjade den som hobbybil för att köra på söndagsturer. Har USA-specifikationen med mer tonade rutor. Näst sista året med de smala kromade stötfångarna. Original sportfälgar.
Bilen registreringsbesiktigades (utan anmärkningar) i Sverige i juni 2018 och har sedan använts till finåkning i Västra Götaland. Unikt tillfälle för samlare som gillar orörda, lite körda bilar och alla MG-entusiaster.
Reservhjul och domkraft finns med

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  2018-08-06 
 • Avläst mätarställning
  26155 Miles 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl Overdrive 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Oskruvat, normalt underhållen bil i fint bruksskick. Original oskruvat motorrum bortsett från nya signalhorn. Startar lätt och går bra. Växellåda & koppling känns bra. Lucka till askkopp saknas.

 • Skick interiör:

  Original inredning i fint skick Finns några små skav och märken på stolar, dörrsidor, innertak. Instrumentpanel, ratt och reglage har normalt användarslitage. Spricka i plast på mittkonsol.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross. Finns mindre dörruppslag och små lackskador runt bilen. Lacken är lite solblekt och flagad på några ställen. Fint krom, endast några mindre märken.

 • Skick helhet:

  Komplett bil i originalskick. Mycket enkelt att göra till toppskick om man önskar men också jättefin som den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 2018-08-06 (Förreg)
Ursprungsbesiktning 2018-08-06 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång (730101)
Besiktningsperiod - 2020-08-31
Senast godk besiktning 2018-08-08
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja

Fakta om modellen

MGB GT är coupé, 2+2-modellen av MGB. Denna täckta GT-Coupé version introducerades 1965 och hade fått sin form av italienska designhuset Pininfarina. Med plats för betydligt mer bagage än den öppna två sitsiga Tourer var GT:n också betydligt mer praktisk men i övrigt var det mest bara andra fjädrar och krängningshämmare som skilde.
MGC hette en sexcylindriga versionen i samma kaross, som såldes mellan 1967 och 1969. Den hårigaste varianten var dock MGB V8 – med den stora aluminium-åttan från Rover.
Idag uppskattas alla MGB för att de är körglada och lättmekade bilar. En MGB funkar fint som andrabil på sommarhalvåret, även för långturer och semesterresor.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på telefon 031 - 93 33 31 eller till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13
Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e november 2019

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG