Visa alla bilder
Visa film

Ferrari 575M Maranello V12 F1 — 2003

Klassiskt tolkad Ferrari med stormotorn i fronten, av en del entusiaster ansett som det enda rätta. Ett exemplariskt skick, en intressant historik och en fint parfymerad proveniens.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Välvårdat skick med en omsorgsfull och detaljerad omvårdnad genom åren. Körsträckan är förhållandevis hög med Ferrari-mått mätt, men det är inget som syns, märks eller känns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklas info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12332
VARBERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
850 - 950 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Välvårdat skick med en omsorgsfull och detaljerad omvårdnad genom åren. Körsträckan är förhållandevis hög med Ferrari-mått mätt, men det är inget som syns, märks eller känns."

Beskrivning

En 575 M Maranello är klassisk i bemärkelsen att den har en V12-maskin traditionellt placerad i fronten som många tidigare Ferrari-modeller. Dessa representerar i sin tur den klassiska Gran Turismo-vagnen från Maranello-märket. Och så har den här 575:an också brukats. Långa snabba resor på Europas kontinent, just som det ska vara. Men också vårdats och servats enligt sedvanligt Ferrari-protokoll.
575:an var även den första bilen med V12:a från Ferrari som kunde utrustas med den elektroniskt halvautomatiska F1-växellådan.
Den är levererad den 22:a april 2003 av G. Cavallari Monaco Motors aka Ferrari Monaco. Den första brukande ägaren var Michele Perris, grundare av parfymföretaget Perris Monte Carlo. Perris äger även The House of Houbigant, vars parfymhistoria sträcker sig till slutet av 1700-talet. Frankrikes drottning Marie Antoinette, Napoleon och Englands drottning Victoria var alla tre kunder till Houbigant. Marie Antoinette lär ha haft en liten flaska Houbigant-parfym i korsetten för att ge henne styrka på avrättningsdagen vid giljotinen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2018-04-18 
 • Avläst mätarställning
  83700 km 
 • Regnr
  JZW798 
 • Chassinummer
  ZFFBT55B000132361 
 • Kw / hk
  379 / 515 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Rosso Corsa 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den går som en felfri Ferrari drivlina från tiden ska göra; kraftfullt och känslosamt. Den elektroniska halvautomatiska F1-växellådan växlar som den gjorde då, när den kom. Då var den snabb, idag är den lite långsammare. Utvecklingen har gått fort på det planet.

 • Skick interiör:

  Man kan se att att bilen har brukats, men definitivt inte i drygt 8000 mil. Skinnklädseln känns fräsch och spänstig, mattor och reglage är oslitna och rena.

 • Skick exteriör:

  Vävårdad lack, ständigt putsad och polerad genom åren. Enda anmärkningen är en liten skada på bakrutans list, vid en skarv.
  I övrigt ger Rosso Corsa-lacken en röd utstrålning som bara en röd Ferrari kan göra.

 • Skick helhet:

  Ljud, kraft och leverans av densamma kokar ner till det som är svårt att sätta fingret på, det som alla Ferrari-fans förstår och drömmer om.
  Den här bilen har allt det, och det i ett väldigt fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-09-06
Ursprungsbesiktning: 2018-04-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2018-04-27 (030429)
Besiktigad tom: 2020-04-30
Senast godkända besiktning: 2018-04-27
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 8896 SEK
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e november 2019.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG