Visa alla bilder

Yamaha RD 125 LC YPVS — 1985

En 125:a som många 16-åringar drömde om i mitten på 1980-talet. Nu återkommer chansen att köpa sin ungdomsdröm. Notera det låga ramnumret.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Behöver lite service men sen borde det bara vara att åka."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
9 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14019
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Behöver lite service men sen borde det bara vara att åka."

Beskrivning

Denna maskin är nyligen uppstartad och besiktigad efter en tids stillestånd. Den är i ett bra bruksskick med lite skav samt ett tejpat backspegel fäste. Vattenkylare.

RD 125 ansågs på sin tid vara en av de bättre 125:orna tillsammans med Suzuki GT 125x4 samt Zündapp KS 125. Yamahan var välbyggd och tämligen vibrationsfri. Den var snabb och krävde att man varvade över 5 000 varv/minut för att det skulle gå undan. Den hade inga hyss för sig på vägen utan var trevlig och förutsägbar att köra. Fin fjädring fram och bak, välbalanserad. Måttlig olje- och bränsleförbrukning för sin tid.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-02-26 
 • Avläst mätarställning
  50490 km 
 • Kw / hk
  17 / 23 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Körklar och går bra men behöver lite extra choke. Utrustad med YPVS, Yamaha Power Valve System som kom på 1985 års modell. Denna avgasventil ger den något bättre bottendrag och gör den lite mer körbar.

 • Skick exteriör:

  Vänster backspegel lagad. Förmodligen originallackering som har en del repor och skav. Se bilder.

 • Skick helhet:

  Nybesiktigad, ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-10-07
Ursprungsbesiktning: 1985-02-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-06-24
Senast godkända besiktning: 2021-07-05
Besiktigad tom: 2023-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG