Visa alla bilder

Volvo 960 2,5 — 1997

Nittiotalets stor-Volvo representerad av en 2,5-liters 960 i ett trevligt skick och en fin användarpotential.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin representant för den sista stora bakhjulsdrivna Volvon och en skön känsla i i den raka sexan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
36 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14582
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin representant för den sista stora bakhjulsdrivna Volvon och en skön känsla i i den raka sexan."

Beskrivning

Sälj av ett dödsbo där ägaren köpte bilen 2011. Då hade den rullat drygt 14 000 mil och han körde mest regionalt. Kamremmen byttes nyligen, vid 17 091 mil, i maj 2021. Servad regelbundet enligt föreskrifterna och bra dokumentation med bland annat en fullstämplad servicebok.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1996-11-13 
 • Avläst mätarställning
  178000 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mjuk och fin gång i maskin och låda utan några missljud.

 • Skick interiör:

  Trevlig och ljus skinninredning med valnötspaneler. Rent och helt innertak. Skinnet skulle vinna på en rengöring och behandling, i synnerhet på förarstolen. Dörrsidornas överdelar har de för modellen typiska krympningarna i materialet.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett bra skick, men med några märken på stötfångarna, en repa på bakluckan och en längsgående buckla på höger bakskärm. Lite ytrost på bakre inre skärmkanter. Ett extra set original aluminiumfälgar ingår och just sitter vinterhjulen på, sommardäcken är slitna och behöver bytas.

 • Skick helhet:

  En tung Volvo youngtimer i ett lagom användarvänligt fint skick att förslagsvis ha som en snygg bruksbil om sommaren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-05-07
Ursprungsbesiktning: 1996-11-01 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1996-11-13
Senast godkända besiktning: 2021-11-27
Besiktigad tom: 2023-01-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare:5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG