Visa alla bilder
Visa film

Volvo 740 Turbo Intercooler — 1990

En av Volvos piggare och mer eftertraktade modeller.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Volvo "TIC" i ett normalt skick med tanke på mil och ålder."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
21 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14563
UPPSALA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 740 Turbo Intercooler?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Volvo "TIC" i ett normalt skick med tanke på mil och ålder."

Beskrivning

Volvon är i ett skick som motsvarar mätarställningen. Bilen har gått mestadels i Norrland och den är troligen aldrig svetsad. Motorn är enligt nuvarande ägare uppgraderad från B230FT till B230FK.

Bilen fick innan besiktning nya bromsok VF och VB, nya skivor bak. Ny spindelled HF. Bilen står i dag på fina Michelin dubbdäck på Volvo LM fälgar. Sommardäck medföljer ej. Nybesiktad Januari -2022.

Reggad med med tilläggs information T31B motor ändrad dvs troligen någon gång i början av bilens liv har den fått ett Volvo original Turboplus paket monterat som gav 190hk istället för original 160hk. 

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1989-09-21 
 • Avläst mätarställning
  370465 km 
 • Kw / hk
  140 / 190 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/ Tyg 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  När bilen är kall är den lite svårstartad och styrservot hackar något. Går bra i motor och drivlina bortsett att OD (överväxel) inte fungerar.

 • Skick interiör:

  Slitet och välanvänt skick, sprickor och klädsel, se bilder. Turbomätare defekt och funktionen av AC osäker. Hängande innertak, delvis trasigt, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Sliten lack med slag och lackbättringar. Rost finns. Se bilder.

 • Skick helhet:

  Med tanke på de 37 000 milen så är bilen i ett naturligt och slitet bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-09-27
Ursprungsbesiktning: 1989-09-12 (regbes) (Ombes:20220131)
Datum i trafik första gången: 1989-09-21
Senast godkända besiktning: 2022-01-31
Besiktigad tom: 2024-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 21

Fakta om modellen

700-serien introducerades med Volvo 760 som lanserades i februari 1982. 1984 kom den enklare och billigare systermodellen Volvo 740, som byggdes fram till 1992. 740 Turbo erbjöds med samma turbomotor som 760 Turbo. Volvo 740 blev tidvis kallad "Sossecontainer" eftersom det var en bil vanlig hos arbetarklassen. Detta uttryck ska dock inte förknippas med systermodellen Volvo 760 som var en lyxbil på den tiden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG