Visa alla bilder
Visa film

Volvo 480 Turbo — 1990

480 Turbo sportcoupé, en förhållandevis sällsynt bil med kultstatus.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En 480 med förhållandevis låg mätarställning där all elektronik fungerar!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
44 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14544
LIDINGÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En 480 med förhållandevis låg mätarställning där all elektronik fungerar!"

Beskrivning

En Volvo 480 Turbo i detta orörda och goda skick är ovanligt. Modellen lider ofta av rost och elproblem. Detta är något man slipper på detta exemplar. Den är bl.a. utrustad med Volvos lyxiga originalstereo, tidstypisk telefon, glastaklucka, stolsvärme, elhissar, elspeglar m.m. Bilen är välservad under sin brukstid. Kamrem är bytt hösten 2019. Den är även rostskyddsbehandlad under dess tid som bruksbil. Den har stått i varmgarage sedan år 2000. Denna 480 Turbo har endast gått runt 1 000 mil de senaste 20 åren samt är ej heller vinterkörd under dessa år. Mycket dokumentation medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-10-25 
 • Avläst mätarställning
  139122 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Några små skrapmärken på stötfångare och spoiler. Även några små bucklor på tak, främre höger skärmkant. Fönsterskraplist har svällt lite längst bak, se bild.

 • Skick helhet:

  Gott helhetsskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-09-25
Ursprungsbesiktning: 1990-10-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-10-25
Senast godkända besiktning: 2021-09-20
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvo 480 ES / Turbo är en liten sportcoupé, som tillverkades av Volvo i Nederländerna.
Den presenterades på Genèvesalongen 1985 och var den första serietillverkade Volvon med framhjulsdrift. Modellen började tillverkas 1986 men kom först som modell 87 till Sverige. Modellen lanserades med ES varianten och året där på kom Turbo-modellen.

Formgivningen var inte lik tidigare Volvomodeller. USA-marknaden var huvudmålet för Volvo 480. Det bestämdes att bilen skulle få en låg, sportig front. För att klara lagkraven i USA gällande strålkastarnas höjd över marken valdes popupstrålkastare som fälldes upp ur motorhuven. Den tillverkades i 80 500 exemplar åren 1986-1995.
De olika modeller som har tillverkats är Volvo 480 S, ES, Turbo, GT, "Collection" och "Celebration". På den svenska marknaden såldes dock endast ES och Turbo.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidingö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG