Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla "Mexico" — 2003

Sista årsmodellen av den klassiska Volkswagen Typ 1 byggdes så sent som 2003 i Mexiko. Här är en av dessa sällsynta vagnar i närmast nyskick med bara 600 mil på mätaren.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det går inte att få en Volkswagenbubbla nyare än så här."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14538
ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det går inte att få en Volkswagenbubbla nyare än så här."

Beskrivning

Byggd i mexiko, importerad från England 2004. Har 1,6 litersmotorn på 50 hästkrafter. katalysator och insprutning. Skivbromsar fram, trummor bak. Servicebok och dokumentation finns. Det fullständiga namnet på den här modellen hemma i Mexico var Volkswagen Sedán Unificado.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2004-06-07 
 • Avläst mätarställning
  6124 km 
 • Kw / hk
  34 / 46 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar och går fint, inga anmärkningar.

 • Skick interiör:

  Inuti känner en Volkswagenförare igen sig. Förarmiljön är spartansk men varsamt uppdaterad för modernare tider. Säten och klädsel fick också en moderniersing de sista åren. Allt känns som nytt och med nybilsdoften kvar.

 • Skick exteriör:

  Den sista generationens typ 1 var lite mer avskalad än tidigare. Kofångare och lyktsargar är lackade. Rutramar och handtag svarta som de skall vara. Allt i vad som är närmast nyskick.

 • Skick helhet:

  Så nära nyskick det kan vara.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-11-29
Ursprungsbesiktning: 2004-06-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-06-07
Senast godkända besiktning: 2021-09-27
Besiktigad tom: 2022-11-30
Årsskatt: 913 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

När VW-produktionen kom igång på allvar efter kriget sped den sig snabbt över Världen. Typ 1 - bubblan eller baggen som ofta kallades här kom att byggas i många olika länder. Redan 1950 hade man en sammansättningsfabrik på Irland.
Snart följde Brasilien, Sydafrika och flera andra länder efter. I Mexiko började man sätta ihop dom 1955. För att senare, runt 1964 byggas helt fabriksmässigt istället för att sättas ihop från importerade delar i lådor.

Typ 1 hade lite olika slutdatum runtom i världen. Hemma i Tyskland stannade bandet 1977 - med undantag för cabrioleten som fick hänga med till 1979
I Sydafrika gjordes den fram till 1979.
Brasilien - där lade man ner den första gången 1986. Men tog upp tillverkningen igen åren 1993-1996.

I Mexiko fick den hänga med ända fram till 2003. Under nittiotalet moderniserades den för att hänga med bättre i tiden. Bränsleinsprutning, katalystor, automatiska säkerhetsbälten, skivbromsar fram var några av förbättringarna. Från 1995 blev de flesta kromdetaljerna svartlackerade.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östersund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG