Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1303 LS Cabriolet 1600 — 1975

Sen 1303 cabriolet i ett fint och trevligt skick med den starkare 1600-motorn, och årsmodellsspecifika förbättringar i bromsar och styrning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bubbla i cabrioletutförande i rätt skick och rätt utförande för ett problemfritt och ekonomiskt entusiastbilsägande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
136 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14496
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bubbla i cabrioletutförande i rätt skick och rätt utförande för ett problemfritt och ekonomiskt entusiastbilsägande."

Beskrivning

Den importerades till Sverige 1997, sannolikt från något land i Europa då den inte har några amerikanska kännetecken. Bilen har haft fyra ägare i Sverige och den nuvarande ägaren (dödsboet) köpte den 2016. Det var också då den senast besiktigades. En omtyckt sommarbil i familjen.

Mätarställning nu endast 494 mil, den går dock runt vid 10 000 mil så den har troligt gått runt minst en gång. Mätarställningen har även varit den samma under de senaste åren så troligt är mätaren/vajer trasig.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1998-05-01 
 • Avläst mätarställning
  04934 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trygg och funktionell på klassiskt luftkylt Volkswagenmanér, motor och låda känns bra utan några konstigheter och bromsarna likaså. Mästarställning har varit den samma under de sista kontrollbesiktningarna, dvs mätare eller vajer behöver ses över ocg åtgärdas.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ett bra skick, lite sliten på förarstolen med en reva på sittdynan.

 • Skick exteriör:

  Den svetslagades i golvet 2019 och fick då också en ny lack i originalkulör. Bottenplatta, bagageutrymme, skärmar och fotsteg är alla fina och hela utan skador. Lite överlackning av sladdar och dylikt i bagageutrymmet.

 • Skick helhet:

  Representativ och attraktiv, en sommarbil i ett skönt skick som är lättskött och billig att njuta av.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-08-20
Ursprungsbesiktning: 1997-09-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-05-01
Senast godkända besiktning: 2016-07-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG