Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200 — 1956

Volkswagen "Oval" i ett skönt och lätt customiserat skick. Går fint och är helt körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En äldre renovering som har klarat sig fint. Lätt modifierad bil i mycket bra skick, är körklar och endast i behov av en enklare justering i maskin. Bilen är besiktigad för alltid och färdig för sommarens turer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14517
VÅXTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En äldre renovering som har klarat sig fint. Lätt modifierad bil i mycket bra skick, är körklar och endast i behov av en enklare justering i maskin. Bilen är besiktigad för alltid och färdig för sommarens turer."

Beskrivning

Kom till samlingen 2010 och har brukats en hel del sommartid. Bilarna i denna samling har tillhört en entusiastisk ägare som bara velat ha fordon som är i fint skick och körklara. Han var själv inte intresserad av att skruva utan ville köra och njuta av sina fordon. Lite udda och roliga modeller var också något han tyckte om och de behövde inte nödvändigtvis inte vara helt original. Därför är det nu en trevlig samling fordon som säljs från ägarens dödsbo.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1956-01-01 
 • Avläst mätarställning
  39840 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart /Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och är körklar, behöver endast finjustering av tändning och förgasare.

 • Skick interiör:

  Hel och fin omklädd inredning, fräscht tak. Överdagsklädseln behöver en rengöring och kan sedan monteras tillbaka om man önskar. Originalklädseln är hel men har en hel del fläckar.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad i två färger som ser bra ut. Mycket trevligt extra krom, små porer förekommer delvis. Lätt breddade fälgar och däck i fint skick.

 • Skick helhet:

  En körklar och lätt modifierad Typ1 som går fint.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-13
Ursprungsbesiktning: 1956-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1956-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-07-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Våxtorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG