Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Golf GTi 1,8 16v — 1988

Komplett och original. Fin historik och en låg och verifierad körsträcka på knappt 6 900 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Golf 2 GTI 1,8 16V i bra skick med alla rätt; Svensksåld, lågmilad, utan katalysator och röd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
159 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14533
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Golf 2 GTI 1,8 16V i bra skick med alla rätt; Svensksåld, lågmilad, utan katalysator och röd."

Beskrivning

Levererades ny i januari 1988 och stannade i samma familj fram till 2015. Den var under flera år undanställd i garage, vilket förklarar den låga körsträckan. Från 2008 till 2021 har den gått under 150 mil. Omfattande äldre dokumentation verifierar historiken. En originalbil i alla perspektiv.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-01-07 
 • Avläst mätarställning
  68704 km 
 • Kw / hk
  102 / 139 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Aldrig vinterkörd och regelbundet servad under alla år. Tekniskt sett känns det här exemplaret rätt på alla sätt. Senast besiktigad i september 2021.

 • Skick interiör:

  Hel, ren och osliten inredning; den rutiga klädseln är snygg och intakt och innertaket fint. Den har aldrig haft en stereo monterad och den har generellt en låg utrustningsnivå med lite som kan krångla; elhissar och ett manuellt fungerande soltak. Originalfälgar i bra skick med fina däck.

 • Skick exteriör:

  Originallack med fin lyster och med normala små tvättrepor och något märke. Rak och fin i plåten utan rostangrepp, och bra linjer i dörrspringor och luckor.

 • Skick helhet:

  En youngtimer för många av den kanske ädlaste valören i skönt, fint och användarvänligt skick; en körglad typ med allt det som personifierade den så kallade GTI-klassen på åttiotalet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-01-04
Ursprungsbesiktning: 1988-01-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-01-07
Senast godkända besiktning: 2021-09-08
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG