Visa alla bilder

Spartan II Motorcar V6 2.9 — 1984

Unik och magnifik landsvägskryssare, enda exemplaret i Sverige.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar utmärkt och är besiktigad till 2023-05-31 den är även skattebefriad. Ser inga direkta åtgärder som behövs förutom en motortvätt och lite städning i kupén."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14519
VÅXTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar utmärkt och är besiktigad till 2023-05-31 den är även skattebefriad. Ser inga direkta åtgärder som behövs förutom en motortvätt och lite städning i kupén."

Beskrivning

Importerad till Sverige 2015 och kom till samlingen 2017. Bilarna i denna samling har tillhört en entusiastisk ägare som bara velat ha fordon som är i fint skick och körklara. Han var själv inte intresserad av att skruva utan ville köra och njuta av sina fordon. Lite udda och roliga modeller var också något han tyckte om och de behövde inte nödvändigtvis inte vara helt original. Därför är det nu en trevlig samling fordon som säljs från ägarens dödsbo.Längd

5200 mm

Bredd

1900 mm

Tjänstevikt (faktisk vikt)

1330 kg

Max lastvikt

395 kgTotalvikt

1725 kgUrsprunglig totalvikt

1725 kg

Effekt 123 Kw

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  2015-05-11 
 • Avläst mätarställning
  28000 km 
 • Kw / hk
  123 / 167 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konstskinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, fungerar utan anmärkning. Är utrustad med en kraftfull Kenwood ljudanläggning.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ormimitation som är i mycket bra skick, endast få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Originallack utan anmärkning. Krom, däck och fälgar i fint skick.

 • Skick helhet:

  En bil du är garanterat ensam om i landet, väcker stor uppmärksamhet var du än kommer. Bilen är byggd på Nissan 300 ZX komponenter och är fin att köra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-13
Ursprungsbesiktning: 2015-03-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2015-05-11
Senast godkända besiktning: 2021-05-17
Besiktigad tom: 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Spartan II tillverkades av Spartan Motorcar Co. i San Marcos, Kalifornien. Bilen designades av R.E. Sparks, som byggde bilar för tv-program som Flamingo Road och Dallas. Flera kändisar som Joan Collins, Eddie Murphy och boxningsmästaren Larry Holmes har alla ägt Spartans.Konstruktionen av Spartan II bygger på komponenter från Nissan 300 ZX med en 6-cylindrig motor och automatisk växellåda. Den använder också dörrarna och chassit på Nissan 300 ZX med en kaross av glasfiber.

All service kan tas om hand hos vilken Nissan-återförsäljare som helst i hela landet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Våxtorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG