Visa alla bilder
Visa film

Peugeot 404 Coupé Injection — 1964

Svensksåld fransk och slank sextiotalscoupé med känd och trevlig historik i ett förhållandevis orört och fint skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ärligt skick med en stilig fransk sextiotals-dekadent aura omkring sig. Men andra ord; fixa inredningen och njut av Peugeots motsvarighet till Amazon-coupén som aldrig kom i produktion."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14537
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Peugeot 404 Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ärligt skick med en stilig fransk sextiotals-dekadent aura omkring sig. Men andra ord; fixa inredningen och njut av Peugeots motsvarighet till Amazon-coupén som aldrig kom i produktion."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Stockholmstrakten på sensommaren 1964 och levde säkert sina första år med någon skön dandy som ägare och förare. Kanske flyttade bilen med sin ägare till Båstad på tidigt åttiotal och senare i samma decennium hittade den till Vårgårda där den nuvarande ägaren köpte coupén av sin granne 2018.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-08-26 
 • Avläst mätarställning
  44 190 km 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den mekaniska insprutningen fungerar fint och den rattväxlade lådan med sin egna lägen känns bra, när man hittar rätt; den vill ha lite precision från sin förare.

 • Skick interiör:

  Sliten inredning med en nedsutten förarstol och krymta plastdelar på instrumentpanelen, men med nya dynor, tyg och en översyn av instrumentpanelens detaljer så blir interiören snygg igen.

 • Skick exteriör:

  Den är omlackerad vid något tillfälle i sin originalkulör. Lacken har några märken, skrap och rostanvisningar men är bilen ändå exteriört patinerat representativ.

 • Skick helhet:

  En vacker klassisk Pininfarina-coupé från Peugeot i ett trevligt skick är alltid rätt i alla sammanhang.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-04-08
Ursprungsbesiktning: 1964-08-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1964-08-26
Senast godkända besiktning: 2019-05-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG