Visa alla bilder

Opel Rekord P2 1700 — 1962

En inte allt för vanlig modell av Opel Rekord i trevligt brukskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Klassisk Rekord i ett trevligt bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14256
HORNDAL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Rekord P2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Klassisk Rekord i ett trevligt bruksskick."

Beskrivning

Denna Rekord P2:a har en motor på 1680cc som levererar 55hk vid 4000 v/m samt en 3-växlad helsynkroniserad växellåda. Den är även utrustad med radio.

Bilen har körts ca 12 000 mil. Skicket på lacken tyder på en mycket bra omlackering tidigare i sitt liv.

Nypriset på denna Rekord var 1962 var 10 310 kr.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  24426 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Växelspaksmekanismen behöver en ny bussning (som medföljer) för att växellägena ska bli distinkta. Att byta denna är ett enklare jobb för en Opel-kunnig mekaniker.

 • Skick interiör:

  Interiören i ett bruksskick. Vinylen i stolar/dynor har sprickor.

 • Skick exteriör:

  En bil i ett bra grundskick. Ett fåtal lackskador finns samt torra gummilister, se bilder. Det finns gamla svetsningar i bagageutrymmet, välgjorda. Höger framskärm har lackerats om av någon tidigare ägare.

 • Skick helhet:

  En bil som är körklar men som skulle bli ännu trevligare efter service av växelmekanismen

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-09-03
Ursprungsbesiktning:  1962-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2019-06-12
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Opel Rekord P2 introducerades sommaren 1960 som ersättare för Opel Rekord P1. Den delade hjulbasen med sin föregångare, men var ändå lite längre och bredare. Panoramavindrutan som hade varit en avgörande komponent i Rekord P1 var nu borta, men P-beteckningen förblev kvar. Motoralternativen som erbjöds var 1488cc (50hk) eller 1680cc (55hk). 1680cc maskinen fanns även i en vassare version på 60hk. Rekorden gick även att få med "Olymat", dvs automatisk koppling.

Opel Rekord P2 sålde bra och tog konsekvent andra platsen i de tyska försäljningstabellerna, slagen bara av Volkswagens Typ 1 "Bubblan".

Trots att modellen sålde så bra ersattes den i februari 1963 – efter bara 30 månader i produktion – av Rekord Serie A. Produktionen av P2:an uppgick till totalt 787 684 bilar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Horndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG