Visa alla bilder
Visa film

Mercury Cougar V8 Tävlingsbil — 1967

Häftig racingbil med tävlingsrötter från 70-talet i fint skick med en 351 V8 som är bromsad i bänk och lämnar 460 hk på bakhjulen. Tävlingsklar med vagnbok.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket potent bil i fint renoverat skick med originalutseende från 70-talets tävlingsperiod. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är tävlingsklar med vagnbok för 2022."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
197 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14585
VIKEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket potent bil i fint renoverat skick med originalutseende från 70-talets tävlingsperiod. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är tävlingsklar med vagnbok för 2022."

Beskrivning

Denna Mercury köptes på 60-talet av Rolf "Balla" Jansson och byggdes om tävlingsbil. Han tävlade en hel del med den i början av 70-talet men ställde undan den i mitten på 70-talet.
Där stod den i nästan 40 år tills Mikael Östberg köpte den och startade upp den igen.

Mikael träffade Rolf ”Balla” Jansson som byggde bilen och aktivt tävlade med bilen, det finns historik ifrån Anderstorp, Mantorp etc. När Micke träffade Balla fick han ta del av ett fotoalbum ifrån Balla’s racing med bilen. Detta kopierades digital och alla dessa bilder finns bevarade (se exempel på de 2 sista bilderna).

Nuvarande ägare köpte bilen av Mikael Östberg och har renoverat den till sitt ursprungliga utseende. Han har även kört en del tävlingar sedan renovering.

Bilen är idag race redo för SSK historic med SBF vagnbok , fordons id; 5093 .
FIA recognition form 1506 har betalats och erhållits som underlag för att genomföra de förändringar som krävs av FIA för att få HTP.

Bilen har idag en mycket potent 351:a , bromsad i bänk på bakhjulen till ca 460hk.
Borg-Warner växellåda och 4-Linköping 9tums diff med kraftiga drivaxlar.

Den väcker alltid stor uppmärksamhet och det kommer ofta fram personer som minns bilen ifrån 70-talet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 vxl 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grön metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra, är servad och renoverad av nuvarande ägare.

 • Skick interiör:

  Reglementsenlig inredning.

 • Skick exteriör:

  Härligt 70-tals original utseende, lack och dekaler i fint skick så även, däck och fälgar.

 • Skick helhet:

  Körklar tävlingsbil i fint skick.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Viken

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG