Visa alla bilder
Visa film

Jaguar MK VII 3,4 — 1952

En elegant brittisk gentleman från 1950-talet ett förhållandevis bra och orört bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil med god potential i ett bra bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14571
SKULTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil med god potential i ett bra bruksskick."

Beskrivning

Den här bilen har haft ett fåtal ägare och är bland annat utrustad med sollucka, 4-växlad manuell växellåda, skinnklädsel och radio. Den har även fått ett nytt avgassystem. Bilen går bra och ser bra ut men den bör få en uppstartsservice då den stått stilla en längre tid. En bil som inte kräver en större renovering och efter uppstart blir denna en trevlig gammelbil. Allt tyder på att bilen har "matching numbers".

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1973-06-25 
 • Avläst mätarställning
  43154 km 
 • Kw / hk
  118 / 160 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar och går men behöver en genomgång /uppstart service. Topp i osäkert skick. Nyrenoverad topp med rostfria ventilsäten medföljer, se bilder. Nyligen bytt avgassytem. Dubbla tankar varav bara den ena används, p.g.a trasig pump.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett slitet skick. Finns några sprickor i skinnet. Dörrsidor och inredning har fläckar.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering. Sprickor i gamla lagningar och bulor, se bilder. Det finns även lite rost här och var vilket är normalt för en bil i detta bruksskick.

  Det finns resningar och mindre rostbubblor. Krom i bruksskick men en del noppor på handtag och lister.

 • Skick helhet:

  En bra entusiastbil i ett trevligt bruksskick

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-01-25
Ursprungsbesiktning: 1973-06-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-06-25
Senast godkända besiktning: 2019-07-01
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Jaguar Mk VII tillverkades i 30 997 exemplar under åren 1950 till 1956.
MK VII satte Jaguar på världskartan när det gällde fyrdörrars högprestanda bilar. Jaguar MK VII hade hela 160 hästkrafter som den 3,4 liters XK-motorn med urprung i sportvagnen XK 120 producerade. Toppfarten var över 100 MPH/160 kmh vilket gjorde den för sin tid världens snabbaste fyrdörrars standardbil.

Hög prestanda, god väghållning, gott om utrymme för fem personer i en mycket elegant och lyxig kaross var en mycket attraktiv kombination som även lockade välbärgade amerikaner med känsla för stil och tradition. Automatisk växellåda blev möjligt att beställa redan 1952. Det var framförallt en anpassning för den amerikanska marknaden.

De flesta MK VII exporterades, framförallt till den nordamerikanska kontinenten.

Något överraskande förekom den även inom motorsporten. På racerbanorna var det bl.a. Stirling Moss och Mike Hawthorn som visade vad de gick för. 1956 vann en MK VII Monte Carlo rallyt med en irländsk besättning.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skultuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG