Visa alla bilder
Visa film

Ford 817-T Lastbil V8 — 1938

Ford lastbil renoverad till absolut toppskick, försedd med stegtippflak. Snygg och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välgjord renovering av högsta klass, allt är genomgånget och fungerar, även den ovanliga Sörling-tippen. Ser inget behov av några åtgärder utan bilen är helt körklar. Kräver C-kort."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
265 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14566
ALVESTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välgjord renovering av högsta klass, allt är genomgånget och fungerar, även den ovanliga Sörling-tippen. Ser inget behov av några åtgärder utan bilen är helt körklar. Kräver C-kort."

Beskrivning

Tung lastbil som började sitt liv som militärbil under 2:a världskriget i svenska försvarets tjänst.
Efter kriget såldes den till Duvedals tegelbruk i Kalvsvik och transporterade tegel och lera till byggen i Växjö. På vintern användes den till vedtransporter.
1950 tyckte man att bilen gjort sitt och den ställdes ut på en mosse i trakten och fick förfalla.

Där fick den stå till 1986 då John Åke Franzén efter moget övervägande tog hand om den och transporterade den till sin verkstad. Bilen monterades ner i beståndsdelar och renoveringen påbörjades, det saknades mycket delar så en reservdels jakt började. Det tog honom inte mer än 2 år av noggrant arbete innan bilen stod klar i detta fina skick så 1988 registrerades den och fick komma ut på vägarna igen.

Dock har den använts mycket sparsamt genom åren så den är lika fin idag som när den blev klar för snart 35 år sedan. Stor artikel om bilen finns i Classic Motor Album nr 10.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
  1988-04-19 
 • Avläst mätarställning
  53571 km 
 • Kw / hk
  63 / 85 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-växlad 
 • Klädsel
  Brun 
 • Färg
  Grön / Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Det mekaniska är helt genomgånget och renoverat. Bilen är mycket lite körd sedan renovering och allt fungerar klanderfritt, även Sörlingtippen.

 • Skick interiör:

  Renoverad hytt med ny träinredning och omklädda säten allt i ett mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Proffslack som håller hög standard och är utan skador. Krom däck och fälgar utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  Denna lastbil har varit nerplockad i beståndsdelar och har efter renovering och lackering monterats mycket noggrant. Det härliga ljudet från V8:an är ljuv musik för varje öra. Det är en ovanlig trotjänare som är i ett körklart toppskick. Passar på alla museum eller utställningar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1988-04-19 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1988-03-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-04-19
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alvesta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG