Visa alla bilder

Chevrolet Bel Air Sport Coupé — 1955

Lagom moderniserad Classic Chevy som kommer från det soliga Arizona.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En sund bil som går bra. Något att bygga vidare på eller återställa till originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
315 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14516
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Bel Air Sport Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En sund bil som går bra. Något att bygga vidare på eller återställa till originalskick."

Beskrivning

Snygg tvådörrars hardtop, bilen kom till Sverige i juni 2021.

Bilen är något ombyggd med bland annat skivbromsar och en nu lätt trimmad 327" motor. Tyvärr finns det endast knapphändig information om vad som egentligen är gjort med den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  2021-06-22 
 • Avläst mätarställning
  78350 miles 
 • Kw / hk
  205 / 279 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra och växlar fint. Motorn, en 327", känns pigg och rapp. Är försedd med större kyl + automatlådekyl. Tvåkrets bromssystem med skivbromsar på framaxeln. Tyvärr saknar vi information om växellåda, bakaxel och utväxling.

 • Skick interiör:

  Klädsel och dörrsidor är ej original men i gott skick. Några skråmor kan skönjas i baksätet. Instrumentering original. Rattstång utbytt mot modernare modell med tilt-funktion. Extramätare monterade. Innertak felfritt. Här finns lite "finish"-arbeten att göra för att få den riktigt fin.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i plåt och lack, lika fin och hellackad undertill. Syns inga spår av lagningar i kaross. Huv och baklucka har lite medioker passform. De kan troligen varit utbytta någon gång. Lister och kofångare i toppskick, lite ärg finns på rutbågar.

 • Skick helhet:

  En fräsch bil med bra finish som är mycket användbar. Ser bra ut och fungerar fint som den är. Det finns utrymme för förbättringar, här väljer man själv var man lägger ribban.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-06-22 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2021-06-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: 2021-08-09
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Classic Chevy är samlingsbegreppet för Chevrolet åren 1955-57. Och det var en lysande tid för Chevrolet. 1955 kom deras V8 - smalblock - som kom att sätta standarden långt framöver. Och man slog ärkerivalen Ford med hästlängder. Det gjordes hela 1,775,952 Chevroletbilar av 1955 års modell. Ford lyckades dock ta tilbaka förstaplatsen igen 1957.

Classic Chevys är idag populära, dels för sin design, och även för sitt lite nättare format. Det här var bilar som låg i skarven mellan det gamla och det nya på femtiotalet

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG