Visa alla bilder
Visa film

BMW 320i cabriolet — 1990

Välvårdad, fin och förhållandevis lågmilad 3-seriecabriolet med knappt 16 000 mil på mätaren.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vettig, fin och välvårdad E30 med den lilla fina tvåliterssexan med katalysator på 129 hk."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
113 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14535
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 320i cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vettig, fin och välvårdad E30 med den lilla fina tvåliterssexan med katalysator på 129 hk."

Beskrivning

Den såldes ny av Förenade Bil i Lidköping 1990. Serviceboken och övrig dokumentation styrker nuvarande mätarställning på 15 883 mil. Brukad som en sommarbil under många år. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2016 och har noggrant skött service och underhåll, inklusive ett kamremsbyte 2017. Har bara körts drygt 100 mil de senaste 5 åren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1989-08-22 
 • Avläst mätarställning
  155940 km 
 • Kw / hk
  95 / 129 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  All elektrisk utrustning funkar fint, motor och låda känns så där sköna som bara en rak sexa och tydlig växellåda från BMW kan göra. En litet avgasläckage kan höras från den främre ljuddämparen.

 • Skick interiör:

  Snygg och fräsch skinninredning med de trevliga och samtida sportstolarna i original. Elvärmen i stolarna och elhissarna funkar fint och en modernare stereo är monterad.

 • Skick exteriör:

  Bilen rostlagades i skärmkanter och hjuhus 2019 och fick därmed också delvis ny lack. En ovanlig hardtop i ett bra skick följer med och den är förhållandevis lätt att montera. Tygsuffletten har ett litet slitagehål på höger sidas C-stolpe, i övrigt är den fin och fräsch.

 • Skick helhet:

  En E30 cabriolet är en eftertraktad youngtimer oavsett motorbestyckning. Det här exemplaret är en vettigt utrustad och fin representant för modellen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-11
Ursprungsbesiktning: 1989-08-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1990-05-04
Senast godkända besiktning: 2020-07-03
Besiktigad tom: 2022-07-31
Skattebefriad:
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG