Visa alla bilder
Visa film

Willys Jeep CJ3A — 1950

Svensksåld CJ3A som funnits i samma familj i 50 år. Robust bil med de flesta originaldelar kvar.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Jeep som är i i stort sett helt komplett med korrekta originaldelar och drivlina är relativt ovanligt. I ett rustikt bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
88 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16758
SUNDSVALL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Willys Jeep CJ3A?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Jeep som är i i stort sett helt komplett med korrekta originaldelar och drivlina är relativt ovanligt. I ett rustikt bruksskick."

Beskrivning

Den togs in i registret igen 1974, tidigare historia är inte känd. Den var då vit men bär spår av andra färger. Den är numera lackerad i olivgrön kulör. Under dessa år har bilen inte genomgått någon större renovering utan mest löpande underhåll och byte av nödvändiga delar. 6v elsystem.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1974-06-19 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  40 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Originalmotor, växellåda och transmission. Här sitter den klassiska 90 hästars Go Devilfyran som CJ3 ärvde från MB-modellen. Fungerar klanderfritt. 6V elsystem. Då bilen stått i längre perioder har det upptäckts att den drar "tjuvström". Bromsar fungerar men upplevs mycket tröga och kan behöva en översyn. Förgasare nyligen bytt.

 • Skick interiör:

  Spartanskt med mestadels originalinstrument och reglage. Blinkers troligen eftermonterat. Tåligt och oömt i ett gott bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Lackerad i en olivgrön kulör där tålighet mot elementen stått före finish. Karossen är hel och komplett med några små äldre bucklor. Kapell finns. En extra uppsättning däck på originalfälgar medföljer.

 • Skick helhet:

  Ett lagom skick för en Jeep som skall vara ett tåligt oömt allroundfordon.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1984-01-05 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1974-06-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1974-06-19
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sundsvall

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG