Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce Silver Cloud III RHD — 1964

Rolls Royce Silver Cloud III är en elegant och vackert formgiven representant för varumärket. John Lennons konstmålade exemplar och Elvis Presleys version är det många som tänker på när man ser modellen. Det här exemplaret den sista årsmodellen i serien och är i ett fint och representativt skick. Bilen är högerstyrd.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg sextiotals-Rolls, den sista årgången av den modellserien. Har startats regelbundet under åren i stillestånd på museet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
212 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16710
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls-Royce Silver Cloud III?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg sextiotals-Rolls, den sista årgången av den modellserien. Har startats regelbundet under åren i stillestånd på museet."

Beskrivning

Den kom till Sverige från England på hösten 2005. Sandahl köpte bilen i januari 2006 och sedan dess har stått utställd på muséet. En äldre renovering, förmodligen på åttiotalet, som har stått sig bra. Senaste godkända besiktningen gjordes 2005-10-07. Tyvärr finns det ingen dokumentation eller handlingar hos ägaren.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  2005-10-07 
 • Avläst mätarställning
  35 421 miles 
 • Kw / hk
  153 / 208 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen fick ett nytt batteri och en enklare startservice med kontroll av olja och kylarvätska före dokumentationen. Motorn startar låter fint. Men bilen behöver förstås en fullständig service, inklusive bromsservice, före den brukas. Tre av elfönsterhissarna fungerar. Fina hjul med äldre däck.

 • Skick interiör:

  Snygg och presentabel inredning, men skulle må bra av en generell rekonditionering. Fina skinnsäten och dörrsidor, möjligen är de omfärgade, en liten spricka i sömmen på baksätet och en torrspricka på förarsätet. Träpaneler och lister är i bra skick med några små krackeleringar. Instrumentpanelen och instrumenten ser fina ut med lite slitage runt tändningsnyckeln. Bra mattor med slitage på förarsidan. Innertaket är rent med två små hål (bilder).

 • Skick exteriör:

  Äldre renovering har hållit sig väl genom åren. Karossen är rak och ren med men en buckla på passagerarsidans framskärm och en mjuk buckla på förardörren. Det finns även en liten blåsa nära förardörrens ruta (bild). Lacken är blank och snygg, men skulle naturligtvis se trevligare ut efter polering. Några mindre övriga lackskador finns runt om. Kromet är fint med en liten buckla på främre stötfångarens vänstra hörn. Undersidan är solid, men med lite rost och ett litet hål på höger sida.

 • Skick helhet:

  Prisvärd klassisk och ikonisk Rolls Royce-modell i ett värdigt skick. Efter en service och renovering av bromsarna borde det vara förhållandevis lätt att få den i trafik igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-01-17
Ursprungsbesiktning: 2005-10-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-10-07 (640101)
Senast godkända besiktning: 2005-10-07
Besiktigad tom: 2007-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Visning sker fredagen den 16de februari kl.12:00 - 15:00
Visning måste bokas med Shaun Major.

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske 2024-03-16 - 2024-03-17

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG