Visa alla bilder
Visa film

Plymouth Fury Gran Coupé — 1970

Plymouth Fury Gran Coupé med 383 V8 och Torque Flite låda. En tuff, solid och uppseendeväckande jänkare!

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Typisk för sin tid och i ett gott grundskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16788
TYRESÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Plymouth Fury Gran Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Typisk för sin tid och i ett gott grundskick."

Beskrivning

Vi vet inte så mycket om denna bil. Men den kom till Sverige 2008, förmodligen från Washington i USA. Här hemma har den haft fem ägare. En ovanlig bil här i Sverige med ett speciellt vinyltak, Plymouth Fury Gran Coupe. Det som verkligen fick den att sticka ut var det vågade paisleymönstrade vinyltaket kallat "Paisley Pattern top". Gran Coupe-modellen introducerades mitt i modellåret 1970 för att fylla en lucka i Plymouths modellprogram, och den gjorde det på ett minst sagt uppseendeväckande sätt.

I en tid där mode och trender gärna avspeglades i bilar var detta paisleymönstrade vinyltak ett vågat inslag. Tidigare hade man försökt med liknande koncept som det storblommiga "Mod Top" men det blev en flopp. Trots det gav man inte upp tanken och lanserade istället paisleymönstret som var begränsat till Gran Coupe-modellen och endast tillgängligt i brun kulör.

Det är svårt att fastställa exakt hur många bilar som fick detta unika vinyltak då Gran Coupe ingick i Fury II-gruppen. Men trots dess inledande kontroversiella design hängde det paisleymönstrade taket med även för 1971 års modell. Året därpå blev Fury Gran Coupe en egen serie, utan det extravaganta taket, och 1973 förenklades modellnamnet till Gran Fury.

Plymouths fullstora modellserie, Fury, var något rörig under 1970 med hela sju olika serier att välja mellan. Gran Coupe var dock en udda fågel som endast var tillgänglig som tvådörrars coupé med stolpe, vilket var ovanligt för tiden. Tyvärr finns det inga exakta siffror över hur många av dessa bilar som tillverkades eller hur många som faktiskt hade paisleymönstrat vinyltak.

Plymouth Fury Gran Coupe baserades på Chryslers stora C-body kaross mellan åren 1969-1977, känd som "Fuselage". Med sina välvda sidor och imponerande storlek på 571 cm mellan för och bakänden gjorde den verkligen ett intryck på vägarna. Och för de som vågade sig på det, gick det mönster som prydde taket även igen i bilens inredning vilket gav den en extra touch av unik stil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  2009-05-22 
 • Avläst mätarställning
  72053 miles 
 • Kw / hk
  202 / 275 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  383 motorn låter som den ska och bilen är utrustad med treväxlad Torque Flite låda. Den provkördes inte någon längre sträcka på grund av väglaget. Nya hjullager bak. Godkänd vid bilprovningen 2024-02-02. Bilen är bland annat utrustad med Barzetta America Titanium fälgar och däck med bra mönster, el-fläkt och en kraftfull stereo. Med bilen medföljer dess "build sheet", se bild.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett något slitet bruksskick. Förarstolen har trasiga sömmar och nackstöden är solblekta och spruckna. Sprickor i instrumentpanelen, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Det finns några skavmärken i lacken och det ser ut som om bilens lack fått en överlackering med klarlack. Karossen har några små bucklor, se bilder. Det fina paisleymönstrade vinyltaket är borta på höger sida under bakrutan, se bild. Reflexglas på höger bakskärm saknas.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett trevligt bruksskick och godkänd vid bilprovningen 2024-02-02.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-11-02
Ursprungsbesiktning: 2008-12-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2009-05-22 (700101)
Senast godkända besiktning: 2024-02-02
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Plymouth introducerade "The Fury" 1955 och byggdes fram till 1989. Ordet "Fury" betecknar en typ av ilska, inspirerad av mytologiska varelser i den grekiska och romerska mytologi. Den femte generationen Fury tillverkades från 1969 till 1973 och var tillgänglig som en 2-dörrars hardtop, 2-dörrars cabriolet, 4-dörrars hardtop, sedan och kombi.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tyresö

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG