Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ8 3,5 — 2005

Sista Jaguaren med de klassiska XJ-linjerna i en sober kombination av mörkblå metallic och varmt gräddfärgad interiör. Välhållen bil med låga mil i ett ypperligt skick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett av de finaste exemplaren av denna moderna klassiker som går att finna. Välhållen och välservad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
152 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16778
MARSTRAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJ8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett av de finaste exemplaren av denna moderna klassiker som går att finna. Välhållen och välservad."

Beskrivning

Importerad från Italien av Autoclassica 2014. Haft tre privata ägare i Sverige och ger intryck av att varit mycket välvårdad genom hela ägarkedjan både i Italien och här. Har mestadels använts som sommarbil men vinterdäck på fälg finns och följer med - allt i mycket gott skick. Instruktionsbok (Engelsk) finns och mycket servicedokumentation medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2005/2005 
 • Första registreringsdatum
  2014-06-11 
 • Avläst mätarställning
  88470 km  
 • Kw / hk
  190 / 258 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helläder 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den här bilen är mycket välutrustad och allt fungerar ypperligt. Nyligen byttes bussningar i fram och bakvagn. 3,5 liters V8:an går tyst och mjukt och ger en närmast ljudlös körupplevelse.

 • Skick interiör:

  Mycket fin och välhållen i allt, Mattor i toppskick, dörrsidor och det vackra träarbetet likaså felfritt. Lite slitage syns i förarsätets sidostycke men på det hela taget håller skinnet hög finish. Instegslister och trösklar håller närmast nybilsfinish.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i lack, rutor, lister och detaljer. Lite saker händer på 20 år och några små stenskott samt ett några - mycket små - klarlacksläpp kan skönjas i närheten av strålkastarna på ena sidan. Fälgar och däck mycket fina - gäller både sommar och vinteruppsättningen.

 • Skick helhet:

  Man brukar använda uttrycken fin för sina mil, fin för sin ålder. Intrycket av den här Jaguaren får sägas vara finare än både mil och körsträcka.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-11
Ursprungsbesiktning: 2014-06-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-06-11 (050104)
Senast godkända besiktning: 2023-10-04
Besiktigad tom: 2024-12-31
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Marstrand

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG