Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ-S Cabriolet 5,3 HE V12 — 1990

Lågmilad och sen XJ-S i ett överraskande fint skick som har bara rullat drygt 12 000 mil, och majoriteten av dem i det första hemlandet Tyskland. Bra dokumenterad servicehistorik.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig och trevlig XJ-S med den bättre V12:an, kallad HE, High Efficiency för bättre effekt, ekonomi och emisssioner."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
121 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16716
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJ-S Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig och trevlig XJ-S med den bättre V12:an, kallad HE, High Efficiency för bättre effekt, ekonomi och emisssioner."

Beskrivning

Den kom till Sverige från Tyskland på sommaren 1997 och tillbringade större delen av sin aktiva tid före det i trakterna runt Hamburg. Serviceboken är senast stämplad 2006 vid 114 143 km och den senaste godkända besiktningen gjordes 2008-07-03. Den senaste besiktningen 2010 var inte godkänd, men då stod mätaren på 11 941 mil och den är knappt körd något efter det.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1997-07-09 
 • Avläst mätarställning
  120 592 km 
 • Kw / hk
  202 / 275 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har regelbundet startats medan den varit i samlingen och har nyligen genomgått en enkel uppstartsservice med kontroll av olja, kylarvätska och ett nytt batteri. Den startar lätt med ett fint mjukt motorljud från den stora V12:an. Dock krävs en fullständig service och översyn innan nästa besiktning. El-suffletten fungerar fint, liksom fönserhissarna, även om de bakre går långsamt och behöver smörjas i spåren. Fina aluminiumfälgar med äldre däck.

 • Skick interiör:

  Fin svart skinninredning med instegsslitage på förarsätets vänstersida (bild). Bra dörrsidor, instrumentpanel och träinredning. En rejäl rekonditionering av hela inredningen hade gjort gott. Innertaket har några fuktfläckar. Bra mattor.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak, inga rostproblem eller skador. Lacken är välvårdad och blank med några små stenskott och lätta repor som kan åtgärdas med en bra polering. Kromet är snyggt, en liten buckla på den främre stötfångaren. Suffletten är hel och fin.

 • Skick helhet:

  Snygg och välbevarad med i stort sett bara ett vanligt rekonditioneringsbehov med allt vad det innebär av detaljerad inredningstvätt och lackbehandling med dagens alla bilvårdsmedel och bilvårdskunskaper. Med det och en fullständig service är den snart presentabel och funktionell igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-08-29
Ursprungsbesiktning: 1997-05-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1997-07-09
Senast godkända besiktning: 2008-07-03
Besiktigad tom: 2009-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Visning sker fredagen den 16de februari kl.12:00 - 15:00
Visning måste bokas med Shaun Major.

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske 2024-03-16 - 2024-03-17

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG