Visa alla bilder

Ford T Roadster Pickup — 1927

T-Ford som lastbil i ett fint renoverat skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Lastbil som ger ett gott intryck och är väl renoverad. Startade inte vid fotograferingstillfället men motorn går runt. Kördes utan problem i somras."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
99 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16743
YSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford T Roadster Pickup?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Lastbil som ger ett gott intryck och är väl renoverad. Startade inte vid fotograferingstillfället men motorn går runt. Kördes utan problem i somras."

Beskrivning

Köptes av nuvarande ägare via Bilweb Auctions 2020. Han hade en ambition att använda bilen som reklam för sin snickerifirma samt köra lite utflykter sommartid.

Han har köpt delar för att bygga om tändsystemet, dessa är ej monterade men medföljer. Tiden räcker dock tyvärr inte till för att använda denna fina lastbil och ägaren vill nu att någon annan entusiast tar över skötseln.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1927/1927 
 • Första registreringsdatum
  2001-08-25 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  18 / 24 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad av BWA, bilen startade inte men motorn går runt.

 • Skick interiör:

  Enkel inredning i fint skick.

 • Skick exteriör:

  Lackering av kaross och chassi är väl utfört och har endast en buckla och några repor på taket.

 • Skick helhet:

  En Model T kräver en särskild kunskap för att framföras säkert och så även denna. Körningen sker med höger bromspedal, backpedal i mitten och slags fartpedal med läge för friläge och helfart till vänster. Dessa fartlägen regleras även med parkeringsbromsspaken/växelspaken till vänster om pedalerna. En kort körlektion i teorin, i praktiken blir allt lättare att förstå. Men vi kastar också in den ställbara förtändningen med spakarna på rattstången i ekvationen.

  Båda spakarna i nedan, en slokande mustasch, betyder hög fart på T-Ford-språk.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-04-29
Ursprungsbesiktning: 2001-08-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-08-25 (280701)
Senast godkända besiktning: 2001-08-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Henry Ford byggde sin första bil 1896 och grundade Ford Motor Company 1903. Hans affärside var att bygga bilar som även arbetarna i hans fabrik skulle ha råd att köpa. 1908 började tillverkningen av modell T, ”bilen som satte världen på hjul”. Modell T slutade inte tillverkas förrän 1927, då mer än 15 miljoner exemplar byggts. Det rekordet stod sig ända tills 1972 då VW Typ 1 tog över som världens mest sålda bil. T-Forden var klart dominerande modellen på bilmarknaden i stora delar av världen, så även i Sverige. I 1922 års bilregister för Värmland kan man se att 447 av de 1417 registrerade bilarna i länet är T-Ford. En marknadsandel på 32%. Något som för dagens försäljare att drömma om.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ystad

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG