Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Corvette Stingray Cabriolet — 1974

En amerikansk ikon i ett mycket trevligt skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Tuff, snygg och potent."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
260 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16787
TYRESÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Corvette Stingray?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Tuff, snygg och potent."

Beskrivning

Mycket har åtgärdats, bytts och renoverats på denna mycket fina Corvette, bland annat ny kamaxel, byte till aluminium topplock, MSD elektroniskt tändsystem, fjäderblad bytta, hjulinställning och byte av knutkors, nya bromsok, byte av utväxling till 3:08 (originalet medföljer, se bild) med mera. Det senaste året har ny elantenn och startmotor bytts och förgasaren har fått sig en översyn. Bilen är omlackerad. Växellådan har renoverats och den fick då ny koppling. AC'n är renoverad och en ny kompressor monterades. Styrsnäckan och bensintanken är bytta. Sitsarna i stolarna är renoverade och suffletten byttes för några år sedan. Bilen fick nya däck 2018. Lapparna som syns i fotot på suffletten är där som förstärkning mot skav. Bilens balkar är behandlade med rostskyddsvax 2019. Även utsidan av det man kommer åt på balkarna har fått rostskyddsbehandling i form av epoxy och extra rostskydd. Protokoll och bilder finns från Rostskyddsmetoder, Vinsta. Omfattande dokumentation medföljer bilen som kvitton på delar och utförda jobb från tidigare ägare.

Bilens svenska historia är känd. Även dokumentation rörande Corvetten som verkstadsmanual (även på USB-minne) och loggbok medföljer. Bilen är godkänd vid bilprovningen 2024-02-01.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1988-08-29 
 • Avläst mätarställning
  28150 km 
 • Kw / hk
  145 / 197 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar fint i motor och drivlina. Förardörrens lås trasslar ibland.

 • Skick interiör:

  Fin interiör. Sätesdynorna är renoverade.

 • Skick exteriör:

  Det finns några lacksprickor framför Corvette emblemet framtill på bilen, se bild men i övrigt har den fin exteriör och lack. Bilen lackerades 2013.

 • Skick helhet:

  En Corvette i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-07-09 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1988-08-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-08-29
Senast godkända besiktning: 2024-02-01
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Tredje generationen av Chevrolets sportiga Corvette blev en riktig storsäljare trots att motorerna blev allt mindre redan efter några år. Corvette C3 presenterades 1968 och byggde på samma chassi som sin föregångare.

1973 kom den nya stötfångaren i mjuk plast och året efter var sista året med Big Block. 1975 kom katalysatorn och även den bakre stötfångaren börjar gjutas i ett stycke. 1975 blev sista året som cabriolet för C3.

Corvette C3 tillverkades fram till 1982.

Chefsdesignern Bill Mitchell hämtade inspiration från vattenvärlden och döpte då modellen till *Stingray".

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tyresö

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG