Visa alla bilder
Visa film

BMW 502 3,2 L V8 — 1957

En renoverad "Barockängel" i ett fint skick, besiktigad för alltid och körklar. Återstår inrednings jobb för att bli i toppskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En äldre karossrenovering som hålllt fint och bilen går alldeles utmärkt. Originalinredningen med slitage är dock orörd och behöver åtgärdas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16781
LAGAN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 502?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En äldre karossrenovering som hålllt fint och bilen går alldeles utmärkt. Originalinredningen med slitage är dock orörd och behöver åtgärdas."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare 1990 och var i behov av renovering. Den demonterades och renovering påbörjades med rostlagning och lackering. Sedan blev den ståendes omonterad i ägarens varmgarage till förra året då en god vän transporterade den till sin verkstad.

Han har satt ihop och gått igenom den mekaniskt samt sett till att den blev besiktigad.

Det som återstår är att renovera inredningen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1982-06-02 
 • Avläst mätarställning
  46680 Km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint och har nyligen fått en mekanisk genomgång inför uppstart och besiktning. Bromsarna är nya fram samt ny huvudbromscylinder och renoverade hjulcylindrar. Där är ny frikopplingscylinder och slavcylinder. Ny vattenpump, nya tändstift, nytt oljefilter och ny olja. Renoverad kylare och slangar och kylmedia.

 • Skick interiör:

  Sliten originalinredning som behöver renoveras, innertak i fint skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen demonterades och lackerades för mer än 30 år sedan och har sedan dess förvarats omonterad i varmgarage. Lacken är i mycket fint skick och har inga skador. Krom och lister i bra skick med fåtal bruksspår. Nya däck monterade på originalfälgar som behöver lackeras.

 • Skick helhet:

  En fantastisk bil, går som en dröm och man åker bekvämt. Efter en renovering av inredningen så har man en eftertraktad entusiastbil i toppskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-12-01
Ursprungsbesiktning: 1957-03-27 (regbes) (Ombes:19741011)
Datum i trafik första gången: 1982-06-02
Senast godkända besiktning: 2023-12-14
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

BMW:s svar på Jaguar och Mercedes, 502 var det fullvuxna och lyxiga alternativet från BMW med 3,2 liters V8 i aluminium på 120 hk. När bilen kom var de amerikanska tillverkarna mycket nyfikna och motorn sägs vara förlagan till det som sedan blev Buicks välkända åtta som senare hamnade i bland annat Rover. Totalt såldes hela 20 000 Barockänglar.

Vackra BMW 502 hade många likheter med 501 men skilde sig på en väsentlig punkt. Den lilla V8-motorn i aluminium istället för den svaga sexan. När 502 presenterades på Internationella bilsalongen i Genevé 1954 hade BMW två år tidigare kommit igång med produktionen av sin första efterkrigsmodell 501. Här var tekniken tagen från 326 men moderniserad med torsionsfjädring. Med sina vackra bulliga former fick den snart smeknamnet Barockängel – vilket hängde med även till 502 som karossmässigt fått större bakruta och mer krom. Förutom den vanliga fyrdörrarsmodellen fanns Barockängeln med öppna och täckta tvådörrarskarosser från tyska karosserimakaren Baur.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lagan

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG