Visa alla bilder

Mercedes-Benz 300 D W123 — 1983

Klassisk långmilare och klassisk findielselversion med femman i åttiotalets populära kompaktmodell.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig och prisvärd, och idag en attraktiv samlarbil och bra representant för den i långa perioder mest säljande bilmodellen i det dåvarande Västtyskland."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
46 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16714
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig och prisvärd, och idag en attraktiv samlarbil och bra representant för den i långa perioder mest säljande bilmodellen i det dåvarande Västtyskland."

Beskrivning

Den registrerades och togs i bruk i oktober 1983. Historiken mellan det året och fram till avställningen 1997 är inte känd, men med över 30 000 mil på mätaren är den i alla fall välbrukad och därför också förmodligen välservad under sina aktiva år. Sandahl köpte bilen i december 1997 och sedan dess har den stått i samlingen. Senaste godkända besiktningen gjordes 1997-10-15.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes och Volkswagen, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-10-19 
 • Avläst mätarställning
  361 646 km 
 • Kw / hk
  65 / 88 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Guldmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter lite översyn och ett nytt batteri går motorn runt, men startar inte. Det är ett problem relaterat till bränslepumpen som i sig också läcker diesel. Det finns även en defekt bromskiva vänster bak som måste åtgärdas. Bilen rullar fritt, men behöver en noggrann översyn och fullständig service innan den brukas.

 • Skick interiör:

  Inredningen håller bra Mercedeskvalitet. Säten, dörrsidor, golvmattor och innertak i bra skick, med några små märken på sittdynorna. Bilen skulle må bra av en noggrann rengöring och rekonditionering. El-solluckan fungerar fint och läcker inte. Instrumentpanelen är oskadad och fin med ett rent och snyggt mätarhus. Handskfacket kan inte stängas ordentligt.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak utan bucklor men det finns lite rostangrepp, särskilt runt kanterna på motorhuven och de nedre främre skärmarna. Det finns också rost runt fronten och bakre stötfångaren (bilder). Underredet är i bra skick utan några betydande skador, även om det finns ytlig rost runt domkraftsfästen. Lacken ser fortfarande bra ut, men har några stenskott och repor efter en lång körsträcka. Snyggt krom och en liten vinge på bakluckan med åttiotalskänsla.

 • Skick helhet:

  Att få denna bil körbar igen borde vara en någorlunda lätt uppgift, det handlar främst reparation av bränslepump och bromsar. Motor och låda är kända för sin hållbarhet och tillförlitlighet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1997-12-22
Ursprungsbesiktning: 1983-02-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983-10-19
Senast godkända besiktning: 1997-10-15
Besiktigad tom: 1998-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-02-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG