Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 D — 1971

Enägarbil med en stillastående samlarhistorik från 1984, dessförinnan var den en bruksbil i familj och företag under 13 år.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Omtyckt och attraktiv kompaktdiesel att entusiastvårda och bruka i maklig takt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
61 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16715
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Omtyckt och attraktiv kompaktdiesel att entusiastvårda och bruka i maklig takt."

Beskrivning

Sandahlsbolagen köpte bilen ny i juni 1971 och brukade den vardagligt till 1984 då den ställdes av för att stå tillsammans med andra kompakta Mercedesdieslar i samlingen. Mätarställningen var då sannolikt den samma som idag, nästan 10 000 mil, men med en eller två passeringar, det vill säga 20 000 eller 30 000, där 20 000 känns mest realistiskt.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes och Volkswagen, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-06-11 
 • Avläst mätarställning
  99 728 km 
 • Kw / hk
  43 / 58 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är startad, den behöver 5-6 upprepade glödningar för att värma upp glödstiften. Ett nytt batteri är monterat. Bilens senaste besiktning var 1983, efter nästa godkända besök på stationen blir den besiktningsbefriad. Kopplingen och bromsarna behöver renoveras, vilket gör att det för närvarande inte går att köra.

 • Skick interiör:

  Inredningen är komplett och oskadad, men behöver en allmän rengöring. Säten, dörrsidor och golvmatta är i bra skick. Instrumentpanelen är hel utan sprickor, snygga instrument. Den vita ratten, som möjligen är från en annan modell, har en spricka.

 • Skick exteriör:

  Fin i kaross och plåt, några rostfläckar i underkant av skärmarna. Den yttre tröskeln har bytts ut. Bilen lackerades om för över 30 år sedan och ser fortfarande bra ut trots några lackblåsor runt dörrkanter och skärmar. Kromet är blankt och i bra skick, lite färg på kromtrösklarna efter omlackering. Fina navkapslar på bra plåtfälgar, även om däcken är äldre och skulle behöva bytas. Underredet och insidan av hjulhusen har spår av äldre svetsarbeten. Ytrost syns. Utrustad med dragkrok.

 • Skick helhet:

  Populär kompaktmodell och omtyckt av många entusiaster. Enägarexemplar med potential, förhållandevis lätt att få i trafik igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1984-04-30
Ursprungsbesiktning: 1971-06-11 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1971-06-11
Senast godkända besiktning: 1983-11-22
Besiktigad tom: 1985-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-02-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG