Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 190 D W110 — 1964

Lilla fen-Mercan i dieseltappning, här i ett snyggt och representativt skick med lite mekaniskt att åtgärda.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig och i ett fint skick med koppling- och bromsarbeten att åtgärda till att börja med."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16765
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig och i ett fint skick med koppling- och bromsarbeten att åtgärda till att börja med."

Beskrivning

Registrerad för trafik i Sverige första gången i juli 1964. Den köptes in till Sandahls samlingar på åttiotalet som i ett led att ha alla Mercedes kompaktmodeller i dieselversion representerade. I övrigt är historiken okänd, men den går naturligtvis söka vidare på i Riksarkivet om man önskar.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-07-28 
 • Avläst mätarställning
  33 030 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyligen startad med fräsch diesel och nytt batteri, och motorn går som den ska. Den behöver en ny eller renoverad kopplings- och bromscylinder samt en fullständig bromsservice, och troligtvis även nya kylarslangar. Motorutrymmet är i övrigt i ett bra skick. Den besiktigades senast 1985, och en sista besiktning behövs för en permanent besiktningsbefrielse.

 • Skick interiör:

  Interiören är presentabel och välhållen, men skulle gynnas av en grundlig rengöring. Även om inredningen är i bra skick är det värt att notera att förarsätet har bytts ut. Mattor, innertak, dörrsidor, instrumentpanel är i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fri från bucklor eller rost. Bilen är omlackerad, troligen utfört för över 30 år sedan. Bilen ser fortfarande fin och attraktiv ut; en snabb polering skulle ytterligare förbättra utseendet. Kromet är bra och oskadat. Underredet visar spår av äldre svetsarbeten och har mindre rostfläckar. Förardörrens hörnkant sticker ut något (bild).

 • Skick helhet:

  Klassiska fenor i en fin sextiotalsform och i ett trevligt skick att utgå i från, med förhållandevis enkla reparationer och service före den tas i bruk.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1984-03-29
Ursprungsbesiktning: 1964-07-28 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-07-28
Senast godkända besiktning: 1983-11-11
Besiktigad tom: 1985-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-02-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG