Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 180 D W120 — 1959

Trotjänare inom familj och bilsamling som för många år sedan fick sig en mindre renovering. Dieselversionen av den så kallade bull-Mercan var inte den vanligaste versionen av modellen i Sverige.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint, värdigt och representativt exemplar för modellen och med en lika värdig och fin historik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
82 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16764
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint, värdigt och representativt exemplar för modellen och med en lika värdig och fin historik."

Beskrivning

Den såldes ny Sverige i september 1959, och enligt uppgift var det en annan åkare i Småland som brukade bilen före Sandahls tog över den på sjuttiotalet. Det är ingen sprinter, men en så'n här Mercedes har genererat många minnen för många då modellen var en rejäl och populär bil under sextio- och det tidiga sjuttiotalet.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-09-09 
 • Avläst mätarställning
  71 279 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter en nyligen genomförd uppstartservice fungerar motor och växellåda bra, men bromsarna behöver en fullständig renovering på grund av den långa tiden i förvaring. Bilen har fina plåtfälgar med snygga navkapslar och äldre dubbdäck med lite sprickor. Den har en dragkrok, ett nytt batteri och ett snyggt motorutrymme. Senaste besiktningen gjordes 1984, en ytterligare besiktning, bara, se'n är bilen befriad från den detaljen.

 • Skick interiör:

  Interiören är komplett och med tanke på dess ålder i bra skick, inga större skador. Den skulle må bra av en grundlig rengöring. Originalmätare och instrumentpanelen är bra med fina gamla bakelitdetaljer tillsammans med bra mattor, dörrsidor, säten och innertak.

 • Skick exteriör:

  Bilen har någon gång blivit omlackerad, troligen för över 20 år sedan. Den är fortfarande fin med bara några mindre märken. Karossen är rak och utan rostproblem, underredet är rent och väl underhållet och kromet intakt och blankt utan skador. Ett mindre stenskott på vindrutan.

 • Skick helhet:

  En rolig bil i ett trevligt skick som främst behöver en bromsöversyn. Kanske även lämplig för att dra ett släp eller en gammal klassisk husvagn, om än med ett bra tålamod, det är 44 äldre dieselhästkrafter det handlar om.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1983-04-29
Ursprungsbesiktning: 1971-06-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1959-09-09
Senast godkända besiktning: 1982-11-17
Besiktigad tom: 1984-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-02-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG