Visa alla bilder

Volvo S80 T6 Executive — 2002

Med en historik som rymmer makt och styre av Svea Rike är det här exemplaret något för samlaren med en särskild faiblesse för den typen av politisk exklusivitet.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Välskött och mer än välservad som bara ett fordon ur riksdagens fordonsflotta kan vara."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
28 JAN 11:30
52 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13210
FALUN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 90 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 52 500 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
13356
20 JAN 17:08
52 000 SEK
3284
16 JAN 11:53
51 500 SEK
8576
16 JAN 11:52
51 000 SEK
3284
16 JAN 11:52
48 500 SEK
8576
16 JAN 11:51
48 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Välskött och mer än välservad som bara ett fordon ur riksdagens fordonsflotta kan vara."

Beskrivning

Bilen levererades till ny Riksdagsförvaltningen och har framförts av utbildade säkerhetschaufförer som en av Riksdagens säkerhetsbilar. Nuvarande ägaren köpte bilen förra året, men han fick ett erbjudande att köpa en likadan S80 Executive – vilken han hade haft siktet inställt på en längre tid – från en annan förvaltning strax efteråt. Därför får denna nu rulla vidare till någon annan samlare.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2002/2002 
 • Första registreringsdatum
  2002-08-20 
 • Avläst mätarställning
  170000 km 
 • Regnr
  TPA302 
 • Chassinummer
  YV1TS91K521283064 
 • Kw / hk
  200 / 272 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Marinblå Pärlemo 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Kamremservice och all annan teknisk service har skött och stämplats i god eller ännu bättre ordning än föreskrivet. Den raka tvärställda sexan är en trevlig och ovanligt körglad konstruktion i varumärkets motorhistorik.

 • Skick interiör:

  En bil med en historik som denna för med sig ett självklart och välvårdardat inre. En extra kvalitativ skinninredening i en Executive-versionen bidrar naturligtvis också till den helheten

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett normalt fint skick för körsträckan. Den representativa blå kulören gör sitt till för intrycket. Det finns spricka i vänster dimljus, men en ny armatur följer med i köpet.

 • Skick helhet:

  Ett samlartillfälle med en både välskött och spännande historik, som alltid kittlar lite extra när det handlar om en bil med en slags tidigare officiell status som filtrerar ner genom entusiastleden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-29
Ursprungsbesiktning: 2002-08-20 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2002-09-25
Senast godkända besiktning: 2020-06-04
Besiktigad tom: - 2021-08-31
Årsskatt: 3814 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG