Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 Sport G — 1966

En av de 200 sist tillverkade Sport modell G i ett pedantiskt renoverat originalskick. Rätt färg, rätt modell och rätt tillverkningshistorik. Det enda som återstår för en samlare är ett par kosmetiska åtgärder.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen utstrålar en sällsynt sammansatt renoverad känsla ända ner på skruv- och mutternivå. Och inte bara utstrålar, körkänslan är på samma nivå."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
290 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13205
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
250 - 300 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen utstrålar en sällsynt sammansatt renoverad känsla ända ner på skruv- och mutternivå. Och inte bara utstrålar, körkänslan är på samma nivå."

Beskrivning

Den sist tillverkade 544 PV Sport i kulören Körsbärsröd 46 hösten 1966 hade chassinummer 439 971. Det här är 439 771. Bilen säljs av ett dödsbo, och den renoverande ägaren var en noggrann hantverkare med ett tydligt mål; en vackert röd sent tillverkad älsklings-PV i ett fabriksmässigt originalutförande. Utgångsmaterialet var en under sjuttiotalet tidstypiskt förädlad bil som hade front med 164-grill, frontspolier, dubbla strålkastare och förstås en fantasifull lackering. Hur hela renoveringen gick till finns dokumenterat i form av klassiska fotografier i plastfickor som följer med bilen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
  83659 km 
 • Regnr
  DJU836 
 • Chassinummer
  439771 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Körsbärsröd 46 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  All mekanisk känsla; samspelet mellan motor, låda, koppling och bromsar ger direkt ett förtroende och en slags äkta känsla. Det svarar rätt, rullar stabilt och bromsar effektivt. En välrenoverad körglädje, helt enkelt.

 • Skick interiör:

  Helt, rent och delvis nytt. Reglage och inredning har en sorts nykänsla, trots att baksätet har en färgskiftning som antyder en orörd originalklädsel. Sådant styrker originalkänslan, även hos en nitisk pedant.

 • Skick exteriör:

  En bil som utstrålar en självsäkerhet som bara en riktigt välrenoverad bil kan göra, även om ägaren valde att lackera bilen själv med en bra garagelack med dammkorn i som följd. Men en kunnig och skicklig lackerare/lackbehandlare som vet hur sådant ska åtgärdas kan nog göra underverk med den här lacken. Vidare finns det inga kromlister eller hål för dem på skärmarna.

 • Skick helhet:

  Att renovera en bil till nyskick kräver rätt kunnande och rätt inställning. Den här ägaren hade allt det, men också envisheten att även göra lacken själv. Det är nu en del av bilens historik och något för en ny ägare att ta ställning till.
  Men kanske det viktigaste av allt att ta ställning till, det är att ägarens önskan om ett nytt entusiastiskt samlarbilshem går i uppfyllelse. Tänk på det när du budar, det är en fin känsla som ingår i ett köp.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-10-23 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1966-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-08-10
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG