Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 kombi (P220) B20 — 1969

Trevlig originalbil av sista årsmodellen, väl värd att renovera.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Sista årsmodellen av Amazon kombin som är körbar men kräver mycket jobb.
Rostangrepp finns på en stor del av bilen samt i golv på vänster sidan. Bilen är i originalskick, endast framskärmar och övre baklucka är bytta. Kul detaljer är original takräcke och dragkrok."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
28 JAN 10:30
11 543SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13219
ÅKEHOLM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
39 - 49 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 12 043 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
3569
20 JAN 20:54
11 543 SEK
3715
17 JAN 08:50
11 000 SEK
2222
16 JAN 18:12
10 500 SEK
2386
15 JAN 17:53
10 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Sista årsmodellen av Amazon kombin som är körbar men kräver mycket jobb.
Rostangrepp finns på en stor del av bilen samt i golv på vänster sidan. Bilen är i originalskick, endast framskärmar och övre baklucka är bytta. Kul detaljer är original takräcke och dragkrok."

Beskrivning

Denna bil har haft ett fåtal ägare som körde den fram till hösten 1991 då ställdes den av och har stått inomhus till i höstas. Nuvarande ägare köpte den då och startade upp bilen med syfte att göra en renovering. Då tiden inte räcker till vill han att någon annan entusiast tar över och ser till att denna vagn kommer ut på vägarna igen. Mätarställning osäker då den har slagit om minst en gång.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-04-18 
 • Avläst mätarställning
  28064 km 
 • Regnr
  GLU416 
 • Chassinummer
  072309 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-växlad 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Beige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går och är nyligen uppstartad men behöver service och översyn.

 • Skick interiör:

  Sliten originalinredning, mycket kan användas efter en rengöring.

 • Skick exteriör:

  Rostangrepp på många ställen, kräver en hel del svets och lack för att bli riktigt fin. Krom med angrepp och skador.

 • Skick helhet:

  Entusiastbil som efter renovering blir ett eftertraktat objekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1991-09-30
Ursprungsbesiktning: 1969-04-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-04-18
Senast godkända besiktning: 1990-08-15
Besiktigad tom: - 1991-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Volvo Amazon lanserades som efterträdare till succén PV 444 och var i jämförelse med denna betydligt modernare, inte minst genom sin 1950-talsdesign (speciellt inspirerad av den delade grillen från Imperial) med pontonkaross och fyradörrarsversion. Amazonen kom i oktober 1961 i en tvådörrarsversion och i en femdörrarsversion (kombi) i februari 1962.[3] Mannen bakom formgivningen var Jan Wilsgaard. Säkerhetstänkandet var högt redan på den tiden hos Volvo, och Amazonen hade redan vid premiären fästen för säkerhetsbälten som standardutrustning. År 1959 fick Volvo Amazon som första serietillverkade bil i världen trepunktsbälte i framsätena som standardutrustning, men redan 1957 var modellen förberedd för trepunktsbälte, som då kunde erhållas som extrautrustning.

P120S: augusti 1968 - juli 1969. Ny B20-motor; servoassisterade bromsar med tvåkretssystem samt växelströmsgenerator. Förenklingar på P130: inga kartfickor på dörrarna, minskat krom, hatthylla i papp, m.m. Sista året för kombivarianten.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Ted Gryth
Mobil: 0705-656727
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG