Visa alla bilder

Volvo 960 2.5 — 1996

Ett osedvanligt och ett samtidigt förväntat fint skick med en väldigt låg körsträcka och en mycket välvårdad historik. Och en minst sagt fabriksnördig dokumentation.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Oklanderlig status, en samlares önskan. Och den medvetne förstår och uppskattar det konstruktivt rara och korrelationen mellan manuell låda och den mindre motorvolymen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13190
ANGERED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
160 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Oklanderlig status, en samlares önskan. Och den medvetne förstår och uppskattar det konstruktivt rara och korrelationen mellan manuell låda och den mindre motorvolymen."

Beskrivning

Under en familjedag på Volvo Torslandaverken blev en svärfar förtjust i Volvos lyxkryssare som i samma veva hade fått en uppsträckning från företaget i kvalitetshänseende. Lexus var måttstocken. Denne svärfar svarade då lite fundersamt och hemligt när han rakt uppmanades att köpa en med sedvanlig familjerabatt. Senare, med en fin Lottovinst i bakfickan, beställde han den här bilen. Manuellt skulle det vara,"vill ju växla själv", och elstolar kändes onödigt när "de skulle ändå bara ställas in en gång". Så kan man se på det. Den nuvarande ägaren är alltså den första ägarens dotter med sin man. Den senare jobbar följaktligen på bilfabriken i Torslanda och har tagit fram exakta uppgifter om byggtider, moment och... vilken personal som utförde monteringen i fabriken(!). Dylika uppgifter som de av varumärket uppfyllda entusiasterna kan förlora sig i. Det är lite fint.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1996-03-26 
 • Avläst mätarställning
  29076 km 
 • Regnr
  HJA803 
 • Chassinummer
  964931T1097349 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den raka sexan har sävlig men vridstark gång, och den tillhörande manuella lådan till 2,5-litersmaskinen har ett motstånd och känsla i nyskick.

 • Skick interiör:

  Osliten och väl omhändertagen skinninredning, efter 2 900 mil händer det inte så mycket. En fortsatt omsorgsfull vård säkerställer nuvarande skick.

 • Skick exteriör:

  Diskret och nästan lite statsmannamässigt solid svart lack i ett välhållet och vackert skick. Bakre stötfångaren är omlackerad på grund av en repa och även en liten del av den främre av samma orsak.

 • Skick helhet:

  Volvos sista stora lyxlok av den gamla skolan med den raka stora motorn längsmonterad och bakhjulsdrift. Ett rakt, rent och gediget samlarskick med en dokumentation som trumfar de flesta likvärdiga bilar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-03
Ursprungsbesiktning: 1996-03-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1996-04-03
Senast godkända besiktning: 2020-09-29
Besiktigad tom: - 2021-11-30
Årsskatt: 2627 Kr
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG