Visa alla bilder

Volvo 242 GT B21F — 1978

Volvos sportigaste uttryck från sent sjuttiotal.. Efter ett liv i soliga Kalifornien är den här GT:n på en snöig hemmaplan igen sedan ett par år och redo för ett samlarbilsliv på europeiska sommarvägar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt hel, rak och fin kaross. I Sverige hade en sjuttiotals-240 hårda fighter med saltet och förlorade ofta till den oundvikliga utgången... rosten. Det här exemplaret har sluppit den behandlingen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
83 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13220
MARKARYD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt hel, rak och fin kaross. I Sverige hade en sjuttiotals-240 hårda fighter med saltet och förlorade ofta till den oundvikliga utgången... rosten. Det här exemplaret har sluppit den behandlingen."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 2019 och hade då en solblekt lack och lite drygt 100.000 miles på mätaren, vilket motsvarar 17000 mil. Den har inte rullat nämnvärt sedan dess, men har fått en ny fin lack i originalutförande.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-02-01 
 • Avläst mätarställning
  88 248 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En 240 GT med USA-specifikation har en något svagare motor än den europeiska exportversionen. Med i köpet följer ett set stötdämpare och hjullager, framvagnen är i behov av översyn.

 • Skick interiör:

  Inredningen är hel, men behöver en genomgripande städning, tvätt, rekonditionering och montering. Roligt med original sportinstrument från dåtidens tillbehörskatalog. Original USA-spec. men instrumenten är utbytt till ett metriskt format, det förra följer med.

 • Skick exteriör:

  Nylackerad och fin i karossen, aldrig lagad eller rostskadad. Liten snedmontering av dekorfolieringen på höger sida bak. Nya sidoemblem och extraljusgrill.

 • Skick helhet:

  En tidig GT ämnad för och såld på den ursprungliga marknaden, USA. Det är inte så lätt för Volvo-samlarna att hitta fräscha GT-exemplar, här är en möjlighet att fortsätta arbetet med att göra klart en bil, ett bra grundmaterial där bilens värsta fiende aldrig har varit närvarande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-06-21
Ursprungsbesiktning: 2018-12-13
Datum i trafik första gången: 2019-05-23
Senast godkända besiktning: 2019-01-07
Besiktigad tom: -2020-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Modellen kom 1978 och såldes bara i två år i Sverige innan den till 1980 ersattes av 240 Turbo.
242 GT var populär i USA och Canada. Där såldes dessa bilar även som årsmodell 1980 och 1981. Sista året, 1981 kunde man i USA och Canada även köpa bilmodellen med svart kulör och röda dekorränder på utsidan samt Turbons fälgar och frontspoiler.
I Sverige ansågs de för dyra, nästan 30% dyrare än en vanlig 242 DL. (Men ändock 20% billigare än 262 Bertone coupe, som hade 10 Hkr mer i sin 6 cyl motor).
242 GT är idag en av den mest sällsynta av Volvo 240 modellerna, som sålts i Sverige.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG