Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Golf 1.6 GLS Automatic — 1977

En Golf i sin ursprungsversion. Här med automatlåda.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen som räddade Volkswagen, här i ett verkligt bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
63 200SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13201
HORNDAL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen som räddade Volkswagen, här i ett verkligt bra skick."

Beskrivning

Denna Volkswagen Golf har haft ett bekvämt liv. Den verkar ha rullat lagom mycket för att hålla sin goda vigör vid liv utan att för den skull ha blivit utsliten. Det finns en hel del dokumentation rörande denna bil. I huvudsak var det första ägaren som körde de flesta milen.
För att föraren också ska få det bekvämt är Golfen utrustad med automatlåda, elbakruta, 12-voltsuttag, varvräknare och intervalltorkare.
Den är tämligen nybesiktigad som gäller till 2022-06-30. Nya däck monterades i samband med senaste besiktningen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-03-16 
 • Avläst mätarställning
  105551 km 
 • Regnr
  BUG210 
 • Chassinummer
  1773342123 
 • Kw / hk
  53 / 72 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den är i bra skick men kräver lite service för att gå perfekt eftersom den körts så lite på senare år.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. En skada på höger dörr finns. Det var en garageport som plötsligt blåste igen när första ägaren skulle ta ut bilen ur garaget.

 • Skick helhet:

  Ett mycket bra skick på en försiktigt brukad bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-06
Ursprungsbesiktning: 1977-03-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1977-03-21
Senast godkända besiktning: 2020-07-08
Besiktigad tom: - 2022-06-30
Årsskatt: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Enligt Alla Bilar från 1977 var standardutrustningen för en Golf GLS bl.a. tonade rutor, navkapslar, intervalltorkare och positionsljus. Invändigt kunde man hitta en ny bättre klädsel, effektivare värme och ventilation,något bredare bakre ryggstöd samt bättre lås. 1977 var på-gatan-priset för denna bil 29 250 kr. Tillägget för att kosta på sig en automatlåda var 1 550 kr extra.
Toppfarten för en manuellt växlad Golf GLS var 160 km/h och 0-100 km/h gick för samma bil på c:a 13 sekunder. Tjänstevikten var endast 950 kg.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
Mobil: 0705-809117
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG