Visa alla bilder

Porsche 944 Turbo (högerstyrd) — 1986

Väldokumenterad engelsksåld bil med ett stopp i Holland med sin engelska ägare som flyttade dit. Then, next stop Sweden.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Högerstyrd, välvårdad ochj gott om dokumentation, en bil för banträffar eller ett prisvärt alternativ för en förare som trivs i högerstolen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
28 JAN 12:10
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13193
TOMELILLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
130 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 25 500 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
15225
20 JAN 20:10
25 000 SEK
8576
16 JAN 11:38
15 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Högerstyrd, välvårdad ochj gott om dokumentation, en bil för banträffar eller ett prisvärt alternativ för en förare som trivs i högerstolen."

Beskrivning

När man tävlar med en bil där det går att sitta på höger eller vänster sida har det genom åren alltid varit en bättre viktfördelning att sitta på höger sida då de flesta racerbanorna i världen går i högervarv – medurs – och de har därmed fler högerböjar. Att köra en höger- eller vänsterstyrd bil i höger- respektive vänstertrafik genererar andra upplevelser, beroende på känsla, erfarenhet eller personliga preferenser.
Den här bilen såldes ny i England och när dess ägare, en flygingenjör i Royal Air Force, flyttade till sin kärlek i i Holland tog han bilen med sig. Den nuvarande ägaren, engelsk lärare i arkitektur vid Lunds universitet, har en sin tur en kärleksaffär med Porsche 944. Han har importerat ett flertal till Sverige, tre av dem säljs nu på auktion, därav den höga koncentrationen av högerstyrda 944:or denna gången.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  2020-07-22 
 • Avläst mätarställning
  121186 miles 
 • Regnr
  KRU29W 
 • Chassinummer
  WP0ZZZ95ZGN101019 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Tyg/skinn 
 • Färg
  Ljusgrå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rätt känsla i maskin och låda, och chassit har fått sig en uppgradering av stötdämpare och fjädrar. Bilen har också varit hos Porschespecialisten Rolf Myggan Nilsson i Tomelilla för en översyn och service. En tidigare ägare har ägnat mycket tid åt att återskapa en nyförzinkad känsla på många detaljer, i synnerhet i motorutrymmet. Prydligt och fint för ögat, men det är målat eller lackerat.

 • Skick interiör:

  Porschekvaliteten syns och känns, interiört är allt helt och fräscht. Ovanligt med en hel och fungerande lastgardin, och att den överhuvudtaget finns kvar.

 • Skick exteriör:

  Lack i normalt skick för körsträckan, inga skador enligt vår bedömning. Plastdelar runt dimljusen saknas. Original telefonfälgar, som de inofficellt kallas.

 • Skick helhet:

  Väldokumenterad historik och ett fräscht skick. Högerstyrningens fördelar och nackdelar är rent personliga, en individuell bedömning, men vid värderingen är en logisk och faktisk hänsyn givetvis tagen till rattens placering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-07-22
Ursprungsbesiktning: 2020-07-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-07-22
Senast godkända besiktning: 2020-08-05
Besiktigad tom: - 2022-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: Nej

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG