Visa alla bilder

Porsche 944 Turbo (högerstyrd) — 1986

Prisvärd och kvalitativ sportvagn, här får man tänka på annat än körsträckan och rattens placering. Man kan i stället tänka på banträffar, isbanor och amatörracing i långdistansgenren. Till exempel.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"En engelsksåld långmilare med en rolig potential i ett överraskande bra skick i förhållande till körsträckan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
28 JAN 12:30
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13192
TOMELILLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 90 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 25 500 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
3763
20 JAN 18:10
25 000 SEK
9320
16 JAN 16:13
15 000 SEK
8576
16 JAN 11:38
10 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"En engelsksåld långmilare med en rolig potential i ett överraskande bra skick i förhållande till körsträckan."

Beskrivning

När man rejsar med en bil där det går att sitta på höger eller vänster sida har det genom åren alltid varit en bättre viktfördelning att sitta på höger sida då de flesta racerbanorna i världen går i högervarv – medurs – och de har därmed fler högerböjar. Att köra en höger- eller vänsterstyrd bil i höger- respektive vänstertrafik genererar andra upplevelser, beroende på känsla, erfarenhet eller personliga preferenser. Bilen är förstås såld ny i England och har en omfattande dokumentation. Den nuvarande ägaren, engelsk lärare i arkitektur vid Lunds universitet, har en kärleksaffär med Porsche 944. Han har importerat ett flertal till Sverige, kör med dem och tre av dem säljs nu på auktion, därav den höga koncentrationen av högerstyrda 944:or denna gången. Just detta exemplar har han kört som bruksbil, mestadels på sommarhalvåret, i tio år.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  2011-09-19 
 • Avläst mätarställning
  246397 km 
 • Regnr
  CTJ746 
 • Chassinummer
  WP0ZZZ96ZGN102497 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgrå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen hade gått 181 000 miles (ungefär 29 000 mil) vid importen, nu står den metriska ersättningsmätaren på 246 397 km. Och just den vägmätaren har nyss slutat att fungera, räkna med att bilen har rullat närmare 35 000 mil. Rolf Myggan Nilsson gjorde service (oljebyten har alltid gjorts med tätare intervaller än rekommenderat) och renoverade toppen för ett år sedan. Då byttes kamrem (kevlar) och drev med delar från Lindsey Racing tillsammans med resten av remmarna till balansaxlarna. Vidare byttes AC-kompressorn för ett par år sedan, men ägaren tror att systemet behöver fyllas och provtryckas.

 • Skick interiör:

  Körtsräckan gör sig faktiskt inte nämnvärt påmind inne i bilen. Skinnklädseln är mjuk och följsam, om än lite sliten i infärgningen vid insteget på förarsidan.Klädseln i baksäte och bagage är hela och ska man inte använda sin högerstyrda prestanda-944 för bankörning kommer en uppfräschning av skinnet och en allmän rekonditionering göra mycket för det inre intrycket av bilen.

 • Skick exteriör:

  Några små lackskador på ett par ställen och en större på vänster bakskärm. Bilen var inte tvättad vid fotograferingen, men vår bedömning är, bortsett från de nämnda skadorna, att lacken är i ett normalt skick i förhållande till kösträckan.

 • Skick helhet:

  En bil med potential och möjligheter – som det ofta heter – men i det här fallet har det epitetet en relevans. En välanvänd 944 Turbo i ett bra bruksskick och med en inneboende körglädje med allt vad det innebär av modellens fina chassibalans och trevliga motorkaraktär. Oavsett på vilken sida du sitter och kör.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-12-01
Ursprungsbesiktning: 2011-09-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2011-09-19
Senast godkända besiktning: 2020-01-17
Besiktigad tom: - 2022-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG