Visa alla bilder
Visa film

Porsche 944 S2 Cabriolet (högerstyrd) — 1990

Trevlig, servad och rätt på många sätt. En högerstyrd öppen 944 passar fint på många ställen i världen. Även i det vänsterstyrda Sverige om sommarhalvåret, möjligtvis.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket 944 för pengarna. Och utan tak, dessutom, för de som föredrar det."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
92 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13194
TOMELLILLA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 944 S2 Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket 944 för pengarna. Och utan tak, dessutom, för de som föredrar det."

Beskrivning

Bilen är såld ny i England och har en omfattande dokumentation. Frisk, stark och välbalanserad som bara en 944:a kan vara. Mätarställningen står på drygt 74 300 miles och det motsvarar strax under 12 000 mil. Den nuvarande ägaren, en engelsk lärare i arkitektur vid Lunds universitet, är svag för Porsche 944. Han har importerat ett flertal till Sverige, kör med dem en del och tre av dem säljs nu på auktion, därav den höga koncentrationen av högerstyrda 944:or denna gången.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  2020-06-25 
 • Avläst mätarställning
  74315 miles 
 • Kw / hk
  155 / 211 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har fått service hos Porschespecialisten Rolf Myggan Nilsson i Tomelilla och samband med det byttes även kopplingslameller och relaterade slitagedelar. Ägaren noterar att kopplingen kanske kan behöva en justering och/eller luftning.

 • Skick interiör:

  Välhållen skinninredning med ett lätt slitage som står i paritet med körsträckan på 12 000 mil, även om en rekonditionering av skinnklädseln skulle höja intrycket ytterligare.

 • Skick exteriör:

  Bilen var inte tvättad vid dokumentationstillfället, men den svarta lacken verkar vara i ett normalt fint skick. Suffletten är också också hel och ren, elmotorn till fällningen är ur funktion eller bortkopplad.

 • Skick helhet:

  Som helhet betraktat, och avhängigt vad och hur en eventuell köpare tycker om och hanterar en högerstyrning, är det här en fin chans att komma över en fräsch och prisvärd 944 cabriolet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-12-01
Ursprungsbesiktning: 2020-06-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-06-25
Senast godkända besiktning:2020-06-02 
Besiktigad tom: - 2022-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG