Visa alla bilder

Mercedes-Benz 280 Coupé (C123) — 1978

Klassisk Mercedes Coupé i rätt utförande. Vacker och välvårdad lågmilare

Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Samma (äldre) ägare sedan 2004 som kört väldigt lite med bilen. Alltid servad korrekt och väl omhändertagen. Tidigare ägd av Mercedes Sveriges PR-chef."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
28 JAN 13:50
88 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13188
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 88 500 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
3972
20 JAN 22:05
88 000 SEK
10330
20 JAN 19:55
87 000 SEK
4983
19 JAN 10:57
86 500 SEK
11157
18 JAN 23:31
86 000 SEK
2161
18 JAN 16:10
84 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Samma (äldre) ägare sedan 2004 som kört väldigt lite med bilen. Alltid servad korrekt och väl omhändertagen. Tidigare ägd av Mercedes Sveriges PR-chef."

Beskrivning

Eftertraktad Coupé-version (C123) med den klassiska 2,8-liters sexcylindriga raka förgasarförsedda bensinmotorn. Välservad och korrekt omhändertagen uppvisar drivlinan – motor och växellåda – inga tecken på svagheter.
Fin kraft i motorn och automatlåda, med sportläge, som växlar distinkt utan tillstymmelse till ryck.
Elektriska fönsterhissar fram och bak gör det enkelt att köra hardtop-drop down. Tillsammans med den elektriska takluckan blir färden i varm väderlek mycket luftig, nästan som hos en öppen cabriolet.
Standard Blaupunkt radio med den klassiska fading-rullen på mittkonsolen som reglerar balans fram/bak.
MB-Tex-klädsel som ger nyintryck, mycket kraftfull och slittåligt konstläder. Fällbart mittarmstöd fram och bak, där bak även med separerad löstagbar mittdyna.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1979-03-14 
 • Avläst mätarställning
  105000 km 
 • Regnr
  BHM720 
 • Chassinummer
  12305012001593 
 • Kw / hk
  115 / 156 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Brun konstläder (MB-Tex) 
 • Färg
  Guld metallic ("Ikonengold")  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går fint och automatlådan växlar mjukt. Inget svaj i drivlinan. Bromsar rakt och bestämt. Mycket välkalibrerad servostyrning.

 • Skick interiör:

  Så nära nyskick man kan komma. Komplett med dynor och mattor. Fint undertak. Inga sprickor i paneler.

 • Skick exteriör:

  Fin och rak i karossen. Ett litet rostangrepp på höger hjulhus bak. Något solblekt takdel, går att rekonditionera alternativt lacka nytt ner till fönsterlist. Eller låta det vara.
  Krom och fälgar i fint korrekt utförande, bilen ger ett mycket friskt och ärligt intryck. Snudd på utställningsskick.

 • Skick helhet:

  En lågmilare i toppenskick. Sällan man råkar på dylik rostfri och ståtlig Mercedescoupé. Den raka secylindriga bensinmotorn ger bilen god fartprestanda och bilen är både underhållande som avslappnande att köra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-11-27
Ursprungsbesiktning: 1979-03-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-03-14
Senast godkända besiktning: 2019-08-28
Besiktigad tom: - 2021-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Mercedes-Benz mellanklasserie har alltid varit genuina och rättgenom säkra vad gäller kvalitet och utförande. W123-serien tog över efter den så kallade Stricht Acht-serien och kom att bli en av Mercedes verkliga bästsäljare.
Coupéversionen (C123) ritades under ledning av designchefen Bruno Sacco och åtgärderna var många och betydelsefulla. Kortare axelavstånd, lägre taklinje och avsaknad av B-stolpe (äkta hardtop-design) är några detaljer som skänker C123 sin aura och skönhet.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Lennart Ström
Mobil: 0705-249410
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG