Visa alla bilder

Mercedes-Benz 230 SL Pagoda (W113) — 1964

Tidig W113 SL med svensk diplomatisk Belgien-historik i ett sällsynt vackert och representativt skick. En finsmakar-Pagoda som ändå har en skön användarvänlig attityd över sig.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Överraskande oskadat och fint skick, äldre karossrenovering som har stått sig väldigt bra med bara ett par små torrkrackeleringar som ålderstecken."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
438 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13196
YNGSJÖ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Överraskande oskadat och fint skick, äldre karossrenovering som har stått sig väldigt bra med bara ett par små torrkrackeleringar som ålderstecken."

Beskrivning

Nya och mer representativa bilder tagna utomhus kommer att publiceras snart.

Den här Pagodan köptes enligt uppgift av den svenska ambassadören i Bryssel och importerades som flyttgods i juni 1975. Bilen såldes ett par år senare till en man i Helsingborg med den grekiska kärleksgudens namn. Denne Eros är italienare och föll – får vi hoppas och anta – för bilens strama tyska skönhet. Han lät göra en grundlig karossrenovering i mitten av åttiotalet och bilen fick då sin vinröda färg från att ha varit blå i original. Därefter har bilen brukats mycket sparsamt och den nuvarande ägaren har haft den stående obrukad i sin samling de senaste sju åren.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1975-04-04 
 • Avläst mätarställning
  62933 km 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vinröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilderna under bilen berättar om ett genomgående fint tekniskt skick. Motorn kunde inte startas vid dokumentationstillfället, bränslepumpen och insprutningsmunstycken är på renovering.

 • Skick interiör:

  Inredningen förefaller vara original, just det här exemplaret har vinylsäten som är hela och rena utan sprickor. Det europeiska singel/snedsittarbaksätet är för tillfället urmonterat.

 • Skick exteriör:

  Djupröd lack med en vacker glans, det kan vara en originalkulör, men vi har inte kunnat fastställa exakt vilken. Enligt uppgifter i Bilregistret var bilen blå vid importen 1975. Skylten med färgkod ska sitta i motorutrymmet uppe på vänstersidan, men saknas. Omlackerad vid en genomgående bra utförd karossrenovering på åttiotalet, bilen känns i det närmaste som en rostfri originalbil. Vid samma renovering monterades även en ny sufflett, och det verkar som om den aldrig har varit uppfälld, skyddet för bakrutan sitter kvar.

 • Skick helhet:

  Lacken har ett par små krackeleringar som snarare berättar bilens historia än att störa den fina helhetsintrycket. Och det intrycket är att det här är en Pagoda-Merca i ett både snyggt och rejält skick med en inbyggd användarglädje.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1980-02-29
Ursprungsbesiktning: 1975-06-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1975-06-23
Senast godkända besiktning: 1978-04-04
Besiktigad tom: - 1980-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Mercedes SL 230 började produceras juni 1963 tills Januari 1967 och var baserad på Mercedes W111 sedan karossen, 230 SL fick en kortare hjulbas på ca 30cm. Fram tills 1966 fanns 230 SL bara med automatisk växellåda. 1966 fanns det som tillval att få ZF S5-20 5-växlad manuell. Mercedes SL 230 kördes av chefsingenjören på Annemasse Vétraz-Monthoux för att visa vad den kunde göra och fick en three-quarter mile tid på 47.5 sekunder. Tiden var millisekunder från Grand Prix föraren Mike Parks, som körde en Ferrari GT 250 V12 på 47.3 sekunder.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG